Václavky na smetaně
Václavky na smetaně jsou lahodným pokrmem pro milovníky houbových specialit. Jemně povařené václavky v krémové smetanové omáčce vytvářejí bohatou a plnou chuť, kterou ocení každý gurmán. Lze podávat s knedlíkem, těstovinami či pečivem a přinášejí na stůl kousek lesa v každém soustu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 309 kJ / 1 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,72 g |
Tuky | 101,88 g |
Vláknina | 21,67 g |
Cholesterol | 309 mg |
Sodík | 445 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 55,41 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Václavky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l7Xg
Moje poznámka
Václavky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l7Xg
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 3 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 9 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 9 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 1 hodinou
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 1 hodinou
Královská cukeťačka
trdlo před 1 hodinou
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 1 hodinou
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 1 hodinou
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 1 hodinou
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 2 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 2 hodinami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Pepe_Vanila před 3 hodinami
Tématické fráze:
vaclavky,
jak dlouho vařit václavky,
václavky recept,
václavky recepty,
recepty na václavky,
nakládané václavky,
recepty na houby václavky,
václavka obecná recept,
václavky nakládané,
příprava václavek,
recept vaclavky,
recept na vaclavky,
recepty z vaclavek,
recepty z hub vaclavky,
jak upravit vaclavky,
jedlé houby václavka recepty,
houby václavky,
polévka z václavek,
omacka z vaclavek,
václavky příprava
Suroviny:
houby václavky,
smetana na vaření,
máslo,
bujón drůbeží,
paprika sušená sladká,
škrob kukuřičný,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
sůl
Komentáře (16)
Magdalenko,já zatím 40 let bez problémů a tenkrát by mě to ani nenapadlo že mi může být zle
Ja som podpňovky iba nakladala do octu a robila som knedlíky - povarené, posekané do zemiakového cesta, uvariť a s osmaženou cibuľkou. A kdesi mám recept na podpňovky nakladané s kapustou - zelím, nastrúhaná kapusta s povarenými hubami a nakladač, klasický spôsob konzervovania.
Teraz som sa zapozerala do svojej hubárskej knihy a tam píšu, že václavky = podpňovky za surova spôsobujú tráviace ťažkosti, niektorým jedincom aj dôkladne tepelne upravená huba. Predpokladá sa, že niektorý z druhov podpňoviek, môže byť mierne jedovatý. Ohraničenie a taxonomické zhodnotenie týchto druhov nie je ešte definitívne...
Ja patrím k jedincom, ktorým zatiaľ podpňovka neublížila. Takže zbieram veselo ďalej.
Měli jsme sousedku pocházela z Ruska a ta je navlékala na niť,takové korále z toho dělala a sušila to pověšené nad sporákem v kuchyni,když jsme k ní přišli tak celý dům voněl houbami.Dávala to do krup a pohanky a s něčím zapékala v troubě
Tejajo, malinko ti budu oponovat, nejlepší polévka, co se hub týče je ze špiček, mají takovou hovězí chuť a je to uváděné i v knížkách a můžu to potvrdit
Holky všem díky