Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem
Vohrnoušky jsou vskutku netradičním a zajímavým názvem pro moučníky. Co se pod ním tedy skrývá? Jsou to kynuté buchtičky plněné pudingem, které zdobí také půlky svěžích švestek. Pracná příprava se vám odvděčí dokonalou chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 717 kJ / 8 059 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 190,57 g |
Tuky | 264,93 g |
Vláknina | 41,20 g |
Cholesterol | 1,44 g |
Sodík | 532 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 1 186,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme sypké přísady do mísy. Zvlášť v míse dáme do vlažného mléka zmladit droždí.
Krok 2: V suché směsi uděláme důlek, droždí do něj vlijeme a poprášíme shora troškou mouky. Necháme pracovat.
Krok 3: Do misky dáme žloutky, rum a rozpuštěný tuk, který s trochou mléka rozmícháme. Pak zpracováváme těsto do vláčné hmoty a během kynutí několikrát propracujeme.
Krok 4: Hned po vypracování těsta uvaříme puding obvyklým způsobem, jen s menším množstvím mléka. Nalijeme ho na nějaký tácek, aby byl asi v 1,5 cm vrstvě a necháme ho ztuhnout.
Krok 5: Vykynuté těsto rozdělíme na dílky a roztáhneme rukama na placičku.
Krok 6: Na každou dáme lžičku zchladlého pudingu a na něj řeznou stranou položíme půlku švestky. Tu mírně zatlačíme do těsta, tím se zvednou okraje, které pak k sobě spojíme.
Krok 7: Klademe je vedle sebe na vymaštěný plech a mezi sebou jednotlivé kousky promazáváme máslem. Na plechu je pak necháme ještě nejméně 20 minut nakynout. Upečeme dozlatova a po upečení, ještě horké, je potřeme rozpuštěným máslem s rumem.
Zveřejněno 5. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZoL
Moje poznámka
Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZoL
Nejnovější recepty
Rohlíky I
Přidáno před 3 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 3 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 3 hodinami
Nejlepší povidla
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 3 minutami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 42 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 1 hodinou
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 1 hodinou
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 1 hodinou
Koláčky z tvarohu
Atairka před 1 hodinou
Tvarohový koláč s ostružinami
A.dus před 2 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
monona před 2 hodinami
Tématické fráze:
vohrnoušky,
švestkový koláč s pudinkem,
moučníky s pudingem,
moučníky se švestkami,
zmladit droždí,
moučník se švestkami,
mouka zlatka,
vohrnoušky z kynutého těsta,
buchta se švestkami a pudinkem,
koláč s pudingem a švestkama,
recept se švestkami,
hladká mouka zlatka,
recept na vlacny svestkovy kolac,
buchta z pudinku se švestkama,
vohrnoušky 2,
recepty z pudinku,
švestkový závin s pudingem,
recepty se svestkami,
švestkový závin s pudinkem,
recepty ze sypké směsi zlatka
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mouka,
cukr krupice,
sůl,
droždí čerstvé,
rum,
žloutek,
máslo,
sádlo,
tuk hera,
mléko,
švestky,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
mléko,
máslo,
rum
Komentáře (33)
No, chvíli mi trvalo než mi docvaklo, že název není německo-český...