Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 545 kJ / 369 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,10 g |
Tuky | 30,20 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kloboučky hlívy ústřičné zlehka otřete navlhčeným hadříkem, zbavte je případných nečistot. Ostrým nožem ořežte houbám silné „nohy“. Pokrájejte houby na menší kousky či proužky, které zlehka osolte, opepřete a okmínujte.
Krok 2: Takto okořeněné kousky hlívy dejte do nepřilnavé pánve na rozpálené sádlo a stáhněte výkon sporáku téměř na minimum. Opékejte houby cca 8-10 minut za častého obracení až do doby, než se začne tvořit zlatá barva na povrchu hub a okraje začnou mít křupavou hnědou krustu.
Krok 3: V ten okamžik houby vyndejte z pánve na kuchyňskou papírovou utěrku a nechte okapat z přebytečného tuku. Servírujte na plátku chleba, třeba s kolečky cibule či jarní cibulky a nebo s lístečky čerstvé bylinky.
Krok 4: Já houbové škvarečky miluji na plátku chleba, který je namazaný dobrou hořčicí a na to přijdou houbové škvarečky.
Krok 5: Je to lahodná delikatesa, kterou běžně připravuji jako bleskovku z masáků. Nicméně hlíva ústřičná se chuti i textuře masáků velmi podobá, takže věřím, že nebudete zklamáni a navíc si tuto lahůdku můžete připravit v průběhu celého roku (i mimo houbařskou sezonu).
Krok 6: Jako bonus je fakt, že hlíva ústřičná je velmi zdravá houba, celoročně dostupná na pultech obchodů. Houbové škvarečky opravdu nádherně křupou, neb jsou pečené pomalu dozlatova. Je to báječná jednohubka, třeba pro večery, kdy člověka prostě jen „honí mlsná“.
Zveřejněno 11. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové "škvarečky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zyxr
Moje poznámka
Houbové "škvarečky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zyxr
Nejnovější recepty
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 59 minutami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 1 hodinou
Patizonové placičky s rajčatovým salátem
Přidáno před 1 hodinou
Makovec bez vajec s ostružinami
Přidáno před 2 hodinami
Zavařený základ na lečo
Přidáno před 2 hodinami
Jemně pikantní papriky
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 11 minutami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 17 minutami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 2 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 13 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 15 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 15 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 16 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 16 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 17 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 18 hodinami
Tématické fráze:
škvarečky z hub,
škvarečky z hlívy,
skvarecky z hlívy ústřičné,
hlíva ústříčná škvarečky,
houbový vypečený pekáček,
houbove skvarky hliva,
hlíva jako škvarečky,
houbové jednohubky,
škvarečky,
houbovéškvarečky,
hlíva škvarečky,
recepty z hlívy ústřičné škvarky,
škvarečky z hlívy ustřičné,
škvarečky z ryzcu,
houbovy chleba,
škvarečky z z růžovek,
top recepty hlíva ústřičná skvarecky,
skvarečky z růžovek,
skvarecky z masáků,
houbove skvarky z hlivy
Suroviny:
hlíva ústřičná,
sádlo,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
chléb
Komentáře (3)