Bůčková kapsa s jednoduchou nádivkou
Bůčková kapsa plněná nádivkou ochucenou lahůdkovou cibulkou, červenou paprikou a česnekem se hodí jako oběd například s bramborem a zelím, ale skvěle chutná také zastudena, takže ji můžeme podávat jako pohoštění na oslavách.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 608 kJ / 4 926 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 195,34 g |
| Tuky | 345,08 g |
| Vláknina | 90,55 g |
| Cholesterol | 1,03 g |
| Sodík | 1,51 g |
| Sůl | 2,93 g |
| Sacharidy | 246,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. V hlubší míse vidličkou rozšleháme žloutky se smetanou a špetkou soli. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a necháme 10 minut nasáknout.
Krok 2: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Barevnou papriku a lahůdkové cibulky nakrájíme a přidáme k nasáknutému pečivu. Přidáme špetku pepře, sníh a vše promícháme.
Krok 3: Do opláchnutého a osušeného bůčku prořízneme ostrým delším nožem otvor (kapsu) pro náplň. Kůži nařízneme do tvaru mřížky a do masa uvnitř i na povrchu vetřeme sůl.
Krok 4: Kapsu naplníme náplní, otvor zajistíme jehlou na závitky, nebo zašijeme a pro lepší držení tvaru můžeme ještě bůček utáhnout nití.
Krok 5: Do kastrolu, nebo pekáčku dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, bůček položíme kůží dolů, posypeme kmínem a podlijeme trochou horké vody. Přiklopíme poklicí, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 80 minut za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou.
Krok 6: Poté vytáhneme kastrol z trouby, bůček otočíme kůží nahoru a do šťávy seškrábeme výpečky z okraje kastrolu. Trochu podlijeme, opět vložíme do trouby a pod poklicí pečeme 40 minut.
Krok 7: 20 minut před koncem poklici odstraníme a za občasného přelévání šťávou dopečeme doměkka.
Krok 8: Po upečení odstraníme nitě a bůček nakrájíme na porce. Podáváme teplé, například s bramborem a se zelím, ale hodí se i po studenu.
Zveřejněno 30. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková kapsa s jednoduchou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/64VQ
Moje poznámka
Bůčková kapsa s jednoduchou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/64VQ
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 10 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 1 hodinou
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 2 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 2 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 2 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 2 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 3 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 3 hodinami
Tématické fráze:
buckova kapsa,
vepřová kapsa s nádivkou,
kapsa z bucku,
plněná bůčková kapsa,
karolína domácí kuchařka plněný bůček,
nadivka do bucku,
plněná bůčková špička,
pečený bucek kapsa,
bůček kapsa,
bůčková roláda s nádivkou,
karolína domácí kuchařka 31.10.2015,
jak se dela kapsa z bucku,
pomalu pecena buckova kapsa,
pečeny buček s nádivkou karolína,
plnena kapsa z bucku,
vepřová kapsa bucek,
vepřová špička s nádivkou,
vepřové kapsy z nádívkou,
buček-kapsa,
recept nadívaná bůčková špička
Suroviny:
bůček bez kosti,
smetana 33%,
rohlík,
vejce,
cibulka lahůdková,
paprika čerstvá červená,
česnek,
pepř mletý,
sůl,
kmín celý,
olej,
cibule,
česnek
Komentáře (19)
ota:Na Karolínu se sice nedívám
Ale bůček je vždy jednička, dobře promastí cévy.