Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 280 kJ / 1 023 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,88 g |
Tuky | 6,73 g |
Vláknina | 11,87 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 201,80 g |
Postup přípravy
Dalamánky jsou lehounké a křupavé.
Zveřejněno 5. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšenično - žitné dalamánky s omládkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3w3M
Moje poznámka
Pšenično - žitné dalamánky s omládkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3w3M
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 7 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 18 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
dalamánky,
omládek,
dalamánky recept,
kde koupit sladěnku,
pečivo z žitné mouky,
recepty z žitné mouky,
pšenično žitné pečivo,
recept na dalamanky,
co je sladenka,
chleba s omládkem,
dalamánkový chléb,
chleb s omladkem,
chléb z omládku,
křupavé dalamánky,
žitné pečivo recepty,
jak vypada dalamanek,
pečivo s omládkem,
pecivo ze zitne mouky,
recept na dalamankovy chleb,
co je to sladěnka
Suroviny:
voda,
droždí,
sladěnka,
kmín drcený,
sůl,
mouka celozrnná žitná,
mouka hladká
Komentáře (42)
Finneto, v omládku je třeba Sladěnka i kvůli obsahu jednoduchých cukrů, které kvasinky potřebují k počátečnímu bujení. Četla jsem, že obyčejný cukr kvasinky nezpracují dobře.
Jinak - mládek není můj "vynález"
Ne, vážně: mám na něco chuť, představím si, jak bych chtěla, ať to vypadá a chutná a jdu na to!
(Tohle jsem dělala k sobotnímu grilování.)
jéé už vím...
+