Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnová polévka se zeleninou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 251 kJ /
1 255 kcal
Bílkoviny63,33 g
Tuky40,32 g
Vláknina109,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,16 g
Sacharidy106,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cícer namočíme na pár hodín, dáme variť do vody s polovičkou cibule. Krok 2: Zemiak a koreňovú zeleninu nakrájame. Keď je cícer do polovice uavrený, pridáme zemiak a zeleninu a paprikový lusk do polievky. Krok 3: Na oleji za stáleho miešania osmažíme múku, vypneme, vmiešame do zásmažky mletú papriku. Zriedime vodou, rozmiešame a vlejeme do polievky, pridáme libečkovú alebo zelerovú vňať, pretlačíme cesnak a dobre prevaríme. Krok 4: Osolíme a dochutíme. Vypneme a vhodíme petržlenovú vňať. Krok 5: Môžeme si z 1 vajca, hladkej múky a trochu mlieka spraviť "kapání".

Zveřejněno 5. 10. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7XMj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7XMj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

RousOliven: ja nemám v obľube konzervy všeobecne. Uvarím obyčajne väčšie množstvo cíceru a časť použijem na nejaký šalát.

tiež varím podobnú, len som chcela, že dávam do nej cizrnu z konzervy - je výborná - šetrí to čas aj energiu

Magdalenko ukládám a už letí bodík:-*:yes::yes:

Ďakujem za záujem a poteší ma, ak vyskúšate...

:-KDíky za recept:yes::yes:+

Cizrnu už jsem měla tu čest ochutnat a polévku chválím!!:-p:yes:

:-D:-D:-D:-K:-K:yes::yes: no comment jak říkaj češi :-D:-D:-D

...kto skôr príde, ten skôr melie...

Magdi, už toho nech jo, normálně jsi mě předběhla :-//:-D:-D:-D, ale vážně - :-p:-p:-p:yes::yes::yes: a jen jeden bodík no...

miluju cizrnu, :yes:

Žížalka, rozumiem, ja som si myslela, že sa vyhýbaš múke a pod., nie že máš niečo proti receptu. U nás jednému stravníkovi je vždy všetko málo husté, často mu ešte extra uvarím halušky ako vložku do tejto polievky. Dnes ale máme špagety s omáčkou, tak časť špagiet skončí v polievke...a používa výraz "pod polievku"...

Tak i mně se polévka moc líbí a už mám na ni chuť :-):yes:+5

:-) Magdalenko, mám, jen u téhle polévky si myslím, že už by to bylo moc, že bude hustá tou cizrnou a zeleninou. To není nic proti receptu, jen nemám ráda hodně husté polévky, někdo zase naopak :-)

Magdalenko, moc se mi polévka líbí:yes::-)+

Žížalka, môžem sa opýtať, prečo nemáš rada kapání alebo nudle?

Ta vypadá vyloženě dobře, pro nás ovšem bez kapání i nudlí :-p:yes:

Tak další polévečka z cizrny:yes:,pro děti je lepší tu cizrnu rozmixovat,je zdravá a tak jí děti většinou zbaští.;-):-K+1:yes:

Tématické fráze:
cizrnová polévka, polévka z cizrny, cizrnová polévka recept, cizrna recepty, recepty z cizrny, cizrna se zeleninou, recept polévka z cizrny, recepty polévka z cizrny, cizrnová polévka pro děti, cizrna recept polévka, cizrna polévka, cizrnova polievka, polévka s cizrnou, polévka s cizrnou, cizrnová polévka recepty, polévky z cizrny, cizrna recepty polévka, polevka cizrna, recept na polévku z cizrny, zeleninova polevka s cizrnou

Suroviny:
cizrna, cibule, brambory, mrkev, petržel, celer, lusk paprikový, voda, olej, mouka hladká, paprika sušená sladká, nať celerová, česnek, vegeta, nať petrželová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu