Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bramborový bílý chléb

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 chlieb

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 074 kJ /
4 320 kcal
Bílkoviny128,05 g
Tuky54,89 g
Vláknina43,71 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,04 g
Sůl15,00 g
Sacharidy806,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vandlíka preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, soda bicarbonu, rascu a premiešame. Krok 2: Do priehlbiny v múke dáme postrúhané zemiaky, cukor, rozmrvené droždie a zalejeme trochou vlažnej vody. Krok 3: Po vykysnutí kvásku pridáme slnečnicový olej a zvyšnou vlažnou vodou zarobíme hladké, pružné, nelepivé, stredne tuhé cesto. Krok 4: Poprášime múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu. Krok 5: Cesto znovu prepracujeme na múkou posypanej doske a vytvarujeme podlhovastý alebo guľatý bochník, ktorý necháme ešte 20 minút podkysnúť. Krok 6: Premiestnime ho na plech so silikonovou podložkou alebo pečiacim papierom. Krok 7: Potrieme studenou vodou a pečieme v trúbe predohriatej na 220 °C (15-20 minút) na ventilátor, potom znížime teplotu na 180 °C a pečieme ešte 45 minút. Krok 8: Počas pečenia dáme na spodok trúby horúcu vodu v kastroliku. Krok 9: Hotový chlieb vyberieme, potrieme znovu studenou vodou a necháme vychladnúť.

Zveřejněno 5. 10. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: vlastný recept. Chlieb je ľahučký, porovitý a vláčny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7L5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7L5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Právě dopékám. :-)

Dobrý den. Suroviny jsem si musel upravit protože jsem dělal 2 velké bochníký. Jsme totiž početná a nenažraná rodina :-Q . Chlebíček je luxusní a rozhodně se nedá srovnat s kupeným. Těsto se nalepí a dobře se s ním pracuje. Takže posílám další :yes: .Opravdu je velmi chutný. Dovoluji si přidat foto. ;-) :yes: :yes:

Dievčatá, dakujem za bodíky:-K

Klariska, dakujem. Po tomto chlebe sa len tak zaprášilo u nás ešte za tepla...ale ktosi si ešte tajne odložil štvrťku.:-D:-D:-Ochutnala som a je vláčny aj dnes. Odfotím, a vložím:-))

Spagetka, dakujem za pekné hodnotenie:-Kuž som kategoriu opravila na slané pečivo:-D:-D:-D,ale cukor tamboool...

Simonka, dakujem:-K

Opravdu vypadá jak z obchodu :)). Škoda, že není fotka řezu.

chlebíček jedna báseň:yes:+1;-)

Iboly, fotka je jak ze žurnálu,jak kdybys ho koupila - neboj, dělám si legraci - paráda ;-):-p:yes: - i když dotaz - zařadilas to mezi sladká jídla????

Tématické fráze:
bramborový chléb, bramborový chleba, domácí chléb s bramborem, domácí chleba s bramborem, bramborový chléb recept, recept na chleba, domácí chleba s bramborami, domácí chleba s bramborama, domácí chléb recept, chléb bramborový, domácí chleba, domácí chléb s bramborama, bramborovi chleb, bramboroví chleba, recept na domácí chleba, chleb z brambor, domácí chléb, recept na chleba s bramborou, www dpmaci bramborovy chleba, chléb s bramborou

Suroviny:
mouka chlebová, droždí čerstvé, sůl, cukr krystal, cukr krystal, kmín celý, olej slunečnicový, soda jedlá, brambory, voda

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu