Vynikající kysané zelí (vánoční)
Recept na kysané zelí s uzeným masem, které může posloužit i jako samostatné jídlo. Sama autorka ho vaří pouze na Vánoce a podává s chlebem či knedlíkem jako rychlou večeři či svačinu. Můžete ho uvařit i větší množství, bez problému vydrží celé svátky!
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 673 kJ / 1 117 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,75 g |
| Tuky | 59,00 g |
| Vláknina | 40,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 12,00 g |
| Sůl | 30,00 g |
| Sacharidy | 96,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokud je zelí velmi kyselé, tak ho část propláchneme pod tekoucí vodou. Vodu ze zelí můžeme slít bokem a případně s ní nakonec zelí dochutit, pokud bude málo kyselé.
Krok 2: Kysané zelí dáme do hrnce vařit spolu s nakrájeným uzeným žebrem (uzeným prorostlým bůčkem nebo obojím) a divokým kořením.
Krok 3: Vaříme tak dlouho, až maso odpadává od kosti. Poté kosti vytáhneme a obereme maso, které vrátíme k zelí.
Krok 4: Zahustíme zásmažkou z oleje a mouky a osolíme dle potřeby. Ještě alespoň 15 minut provaříme.
Krok 5: Podáváme s chlebem nebo s knedlíkem.
Zveřejněno 15. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vynikající kysané zelí (vánoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVk
Moje poznámka
Vynikající kysané zelí (vánoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVk
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 1 hodinou
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
Denula před 10 minutami
Veka domácí na chlebíčky
lena1403 před 1 hodinou
Brambory na cibulce se zelím
lukadu před 1 hodinou
Langoše z Maďarska
nomia před 1 hodinou
Buchta Rafaelo
Thebes před 1 hodinou
Domácí vánočka
JanaPav před 2 hodinami
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 2 hodinami
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 13 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 14 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 14 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho vařit kysané zelí,
jak vařit kysané zeli,
kysele zeli jak varit,
jak uvařit kyselé zelí,
jak vařit kyselé zelí,
jak dlouho vařit zelí,
vaříme kysané zelí,
jak uvarit kysane zeli,
jak uvařit zelí,
jak varit zeli,
vaříme kyselé zelí,
příprava kysaného zelí,
vařime zeli,
recept na kysané zelí,
vaření kysaného zelí,
vařené kyselé zelí,
kysané zelí vaření,
kysané zelí recept,
co varit na vanocni svatky,
jak dlouho varit kysele zeli
Suroviny:
zelí kysané,
žebra,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
olej,
mouka hladká
Komentáře (22)
fantastické zelíčko s uzeným masénkem, jen jsme koupili uzenou krkovičku a pokrájeli jí do toho na kostky. a zahustila jsem strouhanýma bramborama. jsem spokojená a nevařila jsem naposled-stopro
p.s. jen asi brzo zmizí
p.s.s.joo dělala jsem z našeho zelíčka
Inak údené rebierka v kyslej kapuste je veľmi dobrá vec v zime.