Kynutá pizza
Kdo by neznal italskou klasiku v podobě kulaté křupavé, ale vláčné placky s bohatým zdobení z toho, co máte rádi? Pizza u nás našla své jisté místo na stolech, ať už jako rychlá večeře nebo třeba občerstvení na oslavy.
Suroviny pro 5 kusů
5kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 547 kJ / 2 521 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,30 g |
Tuky | 43,77 g |
Vláknina | 21,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 445,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z trochy vody, lžíce mouky, celého droždí a trošky krystalového cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout asi 20 minut.
Krok 2: Do větší mísy nachystáme hladkou mouku se solí a následně přidáme vykynutý kvásek.
Poté přidáme olivový olej a postupným přiléváním vlažné vody zpracujeme v hladké těsto Krok 3: Těsto přikryjeme a v teple necháme kynout asi 45 minut. Těsto na pizzu musí pořádně nakynout. Krok 4: Nakynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme jej na asi 5 stejných bochánků.
Každý z bochánků vyválíme na pořádně pomoučeném vále v kulatý základ na pizzu. Krok 5: Takto připravené těsto dozdobíme vším, co máme rádi na pizze - protlak, koření, sýr, šunka, zelenina, vejce,...
Pečeme v předehřáté troubě, asi 17 minut na nejvyšší možnou teplotu.
Poté přidáme olivový olej a postupným přiléváním vlažné vody zpracujeme v hladké těsto Krok 3: Těsto přikryjeme a v teple necháme kynout asi 45 minut. Těsto na pizzu musí pořádně nakynout. Krok 4: Nakynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme jej na asi 5 stejných bochánků.
Každý z bochánků vyválíme na pořádně pomoučeném vále v kulatý základ na pizzu. Krok 5: Takto připravené těsto dozdobíme vším, co máme rádi na pizze - protlak, koření, sýr, šunka, zelenina, vejce,...
Pečeme v předehřáté troubě, asi 17 minut na nejvyšší možnou teplotu.
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutá pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yJA
Moje poznámka
Kynutá pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yJA
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 11 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 11 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 47 minutami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 5 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 13 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 13 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 15 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 16 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 17 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 18 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 18 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 18 hodinami
Tématické fráze:
kynutá pizza,
pica recept,
picca,
picca od ládi hrušky,
pizza kynutá,
domácí kynutá pizza,
kynuté těsto na pizzu,
picca recept,
recepty pica,
recept na kynutou pizzu,
recep na pizzu,
recepty ládi hrušky picca,
pica recepty,
pizza bez kynutí,
kynuta pizza recept,
pizza z kynutého těsta,
italska pica,
kynutá pica,
pizza recepty kynuta,
kynutá piza
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
sůl,
cukr krystal,
droždí,
olej olivový,
protlak rajčatový,
koření pizza,
sýr,
šunka,
Komentáře (33)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Pokud date syr na napln, vytvori vam "poklicku" a testo bude pod naplni uvarene.Pecte kratsi dobu v maximalne vyhrate troube.Idealne pouzijte mozzarellu, pokud ji nemate, tak jiny vysokotucny syr.