Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 262 kJ / 2 214 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 47,81 g | 
| Tuky | 60,23 g | 
| Vláknina | 203,55 g | 
| Cholesterol | 41 mg | 
| Sodík | 38 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 272,60 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: V kastrůlku přivedeme k varu osolenou vodu, vsypeme nepranou pohanku, necháme přejít varem a odstavíme z ohně. Zamícháme a přikryté poklicí necháme zchladnout a vsáknout vodu.
	Krok 2: V hlubší pánvi na sádle osmažíme do zlatova na obloučky pokrájenou cibuli, na ni přidáme nenamočené sušené houby a pomalu orestujeme do změknutí hub. Pak podlejeme troškou vody (aby houby byly potopené) a vydusíme na tuk.
	Krok 3: Přidáme zchladlou pohanku, dostatečně česneku a majoránku, vidličkou promícháme, dochutíme a v pekáčku silně vymazaném sádlem necháme v troubě asi 20 minut zapéci.
Zveřejněno 23. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kuba z pohanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3PnO
Moje poznámka
					
				
Kuba z pohanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3PnO
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 36 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pohanka recepty, 
						
						
							kuba z pohanky, 
						
						
							vánoční kuba z pohanky, 
						
						
							pohanka kroupa recepty, 
						
						
							pohanka recepty výborné, 
						
						
							kuba s pohankou, 
						
						
							recepty s pohankou, 
						
						
							kuba recept, 
						
						
							kuba z krup, 
						
						
							pohanka recept, 
						
						
							recepty z pohanky, 
						
						
							recept na kubu, 
						
						
							hubník s pohankou, 
						
						
							pohanka kroupa kuba, 
						
						
							top recepty kuba, 
						
						
							recept kuba z pohanky, 
						
						
							recept kuba, 
						
						
							kuba s pohanky, 
						
						
							recept z pohanky, 
						
						
							pohanka kuba
						
					
						Suroviny:
						
							pohanka, 
						
						
							voda, 
						
						
							cibule, 
						
						
							houby sušené, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							sádlo
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (30)
Navíc v mém receptu zdůvodňuju, proč se u nás tradičně kroupy nepoužívají, je to jen o zvyku, ne proto, že by to nebylo dobré. Už mám v troubě oba, svůj tradiční a tenhle od Jitky, jsem zvědavá na reakci - mně to určitě vadit nebude
Navíc, co si budeme povídat, pohanka zdravá je.
spagetka: jaký je pak rozdíl mezi kubou (do kterého dáváš krupici a vejce) a vaším hubníkem (který je také výborný, ale od kuby přece odlišný)?https://www.toprecepty.cz/recept/3319-hubnik-z-jiz...
Pekne Vianoce vsetkym.
neboj, zkusím
Jitka mne ale naučila jednu věc, se kterou souhlasím - už houby nenamáčím, připravuji rovnou, případně i restuju (mamince to neříkám, ale houbačka ji chutná stejně, jako by byly houby namočené, jak byla celý život zvyklá
Teď mi dochází, ty tam nedáváš vejce? Já jen, že do svého s krupicí jo.