Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 728 kJ / 3 520 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,26 g |
| Tuky | 182,65 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 936 mg |
| Sodík | 32 mg |
| Sůl | 0,07 g |
| Sacharidy | 421,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zpracuji vše na těsto, rozválím a vykrajuji kolečka. Peču je na 180 °C cca 5 minut do zrůžovění.
Krok 2: Salko vyliju do hrnce přímo z konzervy, nakrájím máslo, přidám rum a směs povařím tak, aby se máslo se salkem spojilo.
Krok 3: Poté krém nechám trochu ztuhnout, aby nebyl řídký, ale šel vpravit do zdobícího sáčku.
Krok 4: Vychladlá kolečka zdobím pomocí ustřiženého sáčku, který naplním krémem.
Krok 5: Nechám špičky ztuhnout a mezitím si připravím cukrovou polevu, povařím cukr s vodou až bude hustá konzistence, nechám trochu vychladnout a polévám špičky. Poté je dám zcela ztuhnout do chladu.
Zveřejněno 3. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelové točené špičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NyJp
Moje poznámka
Karamelové točené špičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NyJp
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 1 hodinou
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 5 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 19 minutami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 27 minutami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
NikolaHlatka před 58 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 1 hodinou
Krémová česnečka
magdalenka před 1 hodinou
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 1 hodinou
Sekaná z pekárny
magdalenka před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
[email protected] před 1 hodinou
Dvojctihodné koláče ze sádla
magdalenka před 1 hodinou
Tématické fráze:
těsto lando na cukroví recepty,
cukrove cukroví ze salka,
jak se to dělá koňakové špičky,
špičky ze salka,
řídký karamelový krém,
špičky s karamelový krém,
likérová hrudka,
karamelové likérové špičky,
salko krém je řídký,
krém z karamelového salka ridky,
jak spojit salko a máslo,
salko a cukrové,
karamelovy cukrový,
karamelove salko recepty,
polévaný karamelový dort,
jak upect konakove spicky,
točený rumový dort,
karamelový krem cukroví recept,
jak nastříkat krém,
cukroví karamelová kolečka
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
žloutek,
aroma,
rum,
salko,
máslo,
cukr,
voda
Komentáře (7)
Ještě prosíme opravit Cukroví-nepečené
To máslo se vaří spolu se Salkem? A z té řídké kaše jde pak nastříkat krém?
Cukrový rozvar též chybí.
Jestli můžu poradit - raději sem dej méně receptů, ale napsaných pořádně