Jehněčí na švestkách
Slavnostní a výjimečně chutný pokrm je jemné jehněčí maso marinované v medu a ovocné šťávě, pečené dozlatova a podávané s voňavou švestkovou omáčkou, kořeněnou skořicí a hřebíčkem. Podávaný s rýží okouzlí všechny vaše strávníky.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 654 kJ / 873 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,03 g |
| Tuky | 50,05 g |
| Vláknina | 10,20 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 22 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 79,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mäso z chrbta narežeme až po kosť.
Krok 2: Zmiešame med, šťavu a olej a mäso dobre potrieme aj do zárezov. Necháme v chlade marinovať aspoň 12 hodín. Potom mäso osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a upečieme domäkka. Ak treba, podlievame, aby sme mali dostatok výpeku na omáčku.
Krok 3: Potom mäso vyberieme a udržiavame v teple.
Krok 4: Výpek z mäsa prelejeme do panvice, vložíme maslo, narezanú cibuľu a orestujeme ju. Pridáme slivky, posypeme cukrom, pridáme škoricu a klinčeky a opekáme asi 3 minúty.
Krok 5: Podlejeme vínom, v ktorom rozmiešame solamyl a ešte niekoľko minút necháme variť, kým omáčka nezhustne.
Krok 6: Podávame s ryžou.
Zveřejněno 18. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na švestkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLZJ
Moje poznámka
Jehněčí na švestkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLZJ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Tématické fráze:
skopove na svestkach,
jehněčí maso na švestkách,
jehneci na švestek,
jehneci se švestkami,
jehněčé maso globus,
jehněčí na šveskách recepty,
globus jehněčí maso,
jehněčí kýta na svestkach,
jehněčí s černou omáčka,
jehněčí na švetkách,
jehněčína švestkách,
jehneci na svestkech
Suroviny:
máslo,
cibule,
švestky,
skořice celá,
koření hřebíček,
cukr,
sůl,
koření černé mleté,
solamyl,
víno bílé,
olej,
med,
šťáva citronová
Komentáře (10)
mika59, Jana Remková : Ďakujem.
Jahňacie mäso je jedno z najzdravších mias, určite podstatne zdravšie ako bravčové, ale je to vec každého, čo je, nie?
Jé nechybí ti cukr v Surovinách?