Londýnské štangle
Cukroví, které potěší mlsné a vybíravé jazýčky, to jsou londýnské řezy. Chutné máslové těsto osvěžené kyselejší marmeládou a zakryté nadýchanou ořechovo-sněhovou přikrývkou. Jak rychle je připravíte, tak rychle i zmizí.
Suroviny pro 50 kusů
50kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 723 kJ / 4 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,30 g |
Tuky | 233,73 g |
Vláknina | 15,90 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 352 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 508,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále vyválíme na plát velikosti plechu. Poté jej pomocí válečku přeneseme na plech.
Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 160 °C.
Krok 3: Na ořechovou vrstvu vyšleháme z bílků a cukru tuhý sníh, do kterého pak po částech opatrně vmícháme mleté ořechy nebo kokos.
Krok 4: Přichystané těsto na plechu potřeme po celé ploše marmeládou a na ni pak stejnoměrně natřeme ořechový sníh.
Krok 5: Pečeme dorůžova asi 20 minut, než začne sněhová vrstva zlátnout. Necháme vychladnout a poté krájíme na stejnoměrné kousky.
Zveřejněno 21. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Londýnské štangle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p2pX
Moje poznámka
Londýnské štangle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p2pX
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 13 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 1 minutou
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 6 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 15 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 53 minutami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Bezlepkové máslové sušenky
kostatko_1 před 1 hodinou
Čínská cuketa
Ajkad před 1 hodinou
Domácí kečup
Jarin57 před 3 hodinami
Tématické fráze:
londýnské řezy,
nejlepší londýnské řezy,
londynske rezy recept,
orechove stangle,
londýnské tyčinky,
londynske rezy cukrovi,
recept na londýnské řezy,
vánoční londýnské řezy,
ořechové štangličky,
vánoční cukroví londýnské řezy,
londýnské vánoční řezy,
top recepty londýnské řezy,
londýnské cukroví,
londýnské ořechové řezy,
cukroví londýnské řezy,
anglické vánoční cukroví,
vsechno co mam rada londynske rezy,
ořechové řezy s marmeládou,
vánoční ořechové tyčinky,
londýnské řezy s kokosem
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
kypřící prášek,
bílek,
cukr krupice,
ořechy vlašské,
marmeláda rybízová
Komentáře (24)
...ale je tak dobrý, že pochybuji, jestli trochu zbude, když už se do toho chlapi pustili. Z cukroví je polovina a představovala jsem si, že letos toho tolik péct nebudu
Já je budu dělat 18.12.
Ale mohou se dělat dříve i později; jedlé jsou po vychladnutí a zabalené ve folii vydrží i měsíc.
olahok, momentálně není nálada na psaní článku..velký smutek v duši
A taky všem díky za komentíky...nějak mi to uniklo
Pro ty co mají problém z přenášením těsta, doporučuji zvolit tuhle variantu..já už místo štanglí dělám tyhle kolečka.
http://www.toprecepty.cz/recept/10853-myslivecke-k...
S těstem se huře pracuje, ale výsledek stojí za to. Já zadělám a na chvilku ho dám do lednice. Všem doporučuji.