Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka na sečuánském pepři, s jablky a žampiony

Tato panenka v sobě spojuje jemné maso, výrazné koření a lehkou ovocnou svěžest. Sečuánský pepř dodá pokrmu pikantní aroma, zatímco jablka a žampiony přidají šťavnatost. Ideální jídlo pro slavnostní oběd či večeři.

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby odložení masa

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby odložení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie627 kJ /
150 kcal
Bílkoviny1,20 g
Tuky1,04 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso umyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme a pokapeme worcesterovou omáčkou a olejem. Takto necháme pár hodin odpočinout v lednici. Krok 2: Troubu zapneme na 200 °C. Krok 3: Maso vyjmeme z chladu. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a panenku na něm opečeme (z každé strany zhruba 3 minuty). Krok 4: Maso zabalíme do alobalu a dopečeme 15 minut v předehřáté troubě. Pro růžovější maso bude stačit dopékat pouze 10 minut. Po upečení necháme panenku ještě pár minutek zabalenou v alobalu. Krok 5: Jablka a žampiony umyjeme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Jablka rozkrojíme, odstraníme jádřinec a také nakrájíme na plátky. Krok 6: Do výpeku v pánvi dáme kousek másla, přidáme pokrájené žampiony a jablka a orestujeme je. Osolíme, opepříme a lehce podlijeme vodou. Krok 7: Brambory uvaříme ve slupce. Poté je oloupeme a horké obalíme v rozpuštěném másle s petrželkou. Krok 8: Panenku pokrájíme na plátky přelijeme žampionovou směsí a servírujeme s brambory.

TIP: Vepřová panenka - nejlepší recepty

Zveřejněno 17. 3. 2016

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová panenka na sečuánském pepři, s jablky a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xxL9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová panenka na sečuánském pepři, s jablky a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xxL9

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Děkuji :-K

To by mi taky chutnalo:-p:

Nádhera! :yes:

Děkuji :)

Nádhera:yes::-O

Lákavé jídlo :-p

Tématické fráze:
vepřová panenka recepty, vepřová panenka, vepřová panenka recept, vepřova panenka se žampiony, vepřová panenka na zampionech, recepty z vepřové panenky, recept na svickovou panenku, vepřova panenka na pepři recept, vepřová panenka top recepty, vepřové na pepři, recept na vepřovou panenku, vepřová panenka s jablky, vepřová panenka s pepřem, vepřová svíčková recept, veprova panenka s zampiony, panenka na zampionech, vepřová panenka s jablky recept, zampiony s veprovou panenkou, žampiony s jablky, veprove maso se zampiony jablky

Suroviny:
panenka vepřová, olej, máslo, žampióny, jablko, sůl, pepř sečuánský, omáčka worcesterová, brambory, máslo, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu