Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařená majonéza

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaska Pajaska

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 264 kJ /
1 258 kcal
Bílkoviny15,62 g
Tuky130,10 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 231 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy5,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše smícháme. Krok 2: Vložíme do vodní lázně a mícháme do zhoustnutí. Krok 3: Pak vychladíme. Pozor - vodní lázeň je důležitá, jinak vzniknou míchaná vejce! Krok 4: Výborné do bramborového salátu.

Zveřejněno 22. 10. 2010

Poznámka autorky Pajaska

Pozn.: Je to rodinný recept a do salátu na svátky nedávám kupovanou majonézu, ale tuto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařená majonéza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wg4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařená majonéza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wg4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

vařenou majonézu jsme dělaly v restauraci v létě protože normální se dělat nasměla ta se rychle kazila;-)

Pavli, tuhle majonézu si ukládám, líbí se mi to dochucení:yes: Nějak jsem ji vloni přehlédla :-8

Terezko,moja,moc děkuji za přidání fotky.:-)):-)):-K:-K

Děvčata,moc vám děkuji.Hlavně, aby chutnala.To dochucení už je, ale na vás všech.Nelze to přesně určit.Já krom moučníků skoro nic nevážím a nemůžu říct ,kolik přesně čeho.Doladit chuť už musí každý zvlášť.:-*
Bibinko,to je svatá pravda.Babči uměly vařit z ničeho,levně a přesto chutně!!Ale zase je fakt,že měly kvalitní suroviny,to se nám o tom dneska může jenom zdát.Domácí vajíčka od volně puštěných slepic,krmených zrním,trávou ,to je nesrovnatelné.Nechci to tu zaspamovat,dalo by se o tom povídat.....;-):-)

Také se mi líbí;-)+6:yes::-p

Pajasko, to se mi opravdu líbí a pak, naše babičky byly MOC šikovné, tak věřím tomu, že to vyjde fajn. Dávám ti 5.boda:yes:

AniCiz,já také dělám několik druhů majonéz.Vejce a olej je rychlovka,dělává se i z mléka a oleje.Toto je jiná verze a nám chutná nejvíc,ale dá to trošku práce,to ano.Dělávala to už moje babička.Dřív se majonéza nedala tak snadno koupit jako dnes.;-):-K

Určitě je dietnější než klasika - není tady tolik oleje!!:-D

já dělám z celých vajec a šlehám,nebo i v mixeru..bez vaření..:yes:

takto podobně to mám u receptu i já, viz
http://www.toprecepty.cz/recept/9260-bramborovy-sa...
a je to suprový,dobře znám a dělám:-p:-p takže jasný bod;-):yes:

Přesně tak dělám taky a někdy i používám lák a olej z nakládaných hub :-p:yes:

Vyzkousim, verim, ze bude dobra. +1 :yes::-K

Tématické fráze:
majonéza z vařených vajec, vše o vaření recepty, majonéza recept, domácí majonéza vařená, domácí majonéza z vařených vajec, vařená domácí majonéza, domácí vařená majonéza, varena, recept na majonezu, domácí majonéza z vařeného vejce, recept na vařenou majonézu, majoneza ve vodní lázni, recepty na majonézu, recept majonéza, majonéza domácí bez vejce, domácí majonéza bez vajec, majonéza domácí vařená, majonéza z vařeného vejce, domácí majonéza ve vodní lázni, majonéza z vařených vajec recept

Suroviny:
žloutek, olej, hořčice plnotučná, sůl, pepř, cukr, lák z okurek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu