Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka s portskou švestkovou (povidlovou) omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie931 kJ /
223 kcal
Bílkoviny0,89 g
Tuky0,32 g
Vláknina3,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy17,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku osolíme a opepříme a opečeme ji na rozpálené pánvi s olejem ze všech stran. Měla by zůstat uvnitř šťavnatá, takže ji opékáme cca 2 minuty z každé strany . Vyjmeme a zabalíme do alobalu Krok 2: Stáhneme plamen na minimum a vlijeme portské. Kdybyste ho nalili do velmi rozpáleného oleje, bude vám to strašně prskat. Teď už opět můžeme zvýšit teplotu a přidáme zredukovaný vývar, povidla, jalovec a tymián. Důkladně rozmícháme a redukujeme na požadovanou hustotu. Podle potřeby dochutíme. Krok 3: Panenku vyjmeme z alobalu, šťávu vlijeme do omáčky a promícháme. Panenku můžeme nakrájet na silnější plátky (filírovat) a podáváme s opečenými brambory a omáčkou, kterou můžeme přecedit přes jemné sítko.

Zveřejněno 13. 4. 2016

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Nl5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Nl5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

chocolate: Tak já mám povidla, maso, ale to portské...no, to teda fakt nemám, nestačilo by něco obyčejnějšího? A nemám na mysli krabičák...8-(

babi: Tak to dame dohromady, ne? Tedy myslim samozrejme suroviny:-D.
Ja si myslim, ze by slo i jine dezertni vino, treba vermut atd.

babi: Můžete přidat i lepší červené víno, nechte ho ale před přidáním vývaru hodně odpařit ;-)

Sice nemam po ruce panenku, ale ta omacka bude urcite vyborna i ke kotletce. Dekuji za dalsi paradni napad:yes:, portske mam otevrene a povidla urcite take najdu.

Nádhera:-Q:-Q:-Q Ukládám k oblíbeným, brzy musím vyzkoušet.

Tož to jo:-QAndri,podle surovin i fotky to musela být dobrota:-K:yes:

Recept se mi moc líbí,jen já takovou omáčku nemůžu,je jistě dosti sladká,ale musí to být mňamka<3:yes:

Simona Skolakova: Pravá povidla by měla být bez cukru a sladkost portského záleží na tom, jaký druh koupíte. Možná by to šlo uvařit i s červeným vínem, pak bych se ale trochu bála, aby to nebylo naopak kyselejší. Na druhé straně si takovéhle omáčky človek nenandá plný talíř jako třeba rajské. ;-)

1974andrea: Dajda: děvčata díky moc za vysvětlení:-*:yes:

Tématické fráze:
panenka se svestkovou omackou, vepřová panenka s povidlovou omáčkou, vepřová panenka se švestkovou omáčkou, povidlová omáčka, svestkova omacka k panence, vepřová panenka s povidly, panenka na švestkové omáčce, vepřová panenka plněná švestkami s povidlovou omáčkou, švestková omáčka s panenkou, švestková omáčka s portským vínem, panenka s švestkovou omáčkou, recept panenka švestková omáčka recept, povidlová omáčka s panenkou, vepřová panenka s švestková povidla, vepřová panenka na švestková povidla, kančí panenka se švestkovou omáčkou, vepřové s povidlovou omáčkou, povidlova omacka k vepr.panence, švestková omáčka s panenka, panenka švestková omáčka recept

Suroviny:
panenka vepřová, povidla švestková, vývar hovězí, víno portské, jalovec, tymián čerstvý, sůl, pepř, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu