Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limetkové kuře s koriandrem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Madla Novak Madla Novak

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 849 kJ /
681 kcal
Bílkoviny10,25 g
Tuky34,84 g
Vláknina22,17 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 35 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy78,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejte si troubu na 180°C. Nad talířkem lehce obalte jednotlivé porce kuřete cca lžičkou cukru ze všech stran a sušenými bylinkami s paprikou, lehce osolte a opepřete. Krok 2: Pokud vlastníte pánev vhodnou i na pečení v troubě, tak ji tentokrát využijte. Poukud ne, připravte si vedle klasické pánve i menší pekáček. V pánvi si rozehřejte 2 lžíce másla na vyšším středním výkonu sporáku. Přidejte kuřecí kousky, až máslo začne lehce bublat. Pokud používáte kuřecí čtvrtky s kůží, tak tak je nejprvě položte kůží dolů na pánev. Opečte ze všech stran do karamelově zlaté barvy (to trvá cca 3 minuty z každé strany) a dejte stranou. Cukr se rozpustí a udělá na kůži krásně křupavou krustu. Krok 3: Rozpusťte v té samé pánvi další 2 lžíce másla, přidejte česnek a za stálého míchání ho opečte do zlatova (cca 1-2 minuty). Přilijte kuřecí vývar, limetkovou šťávu a na konec i koriandrovou nať. Stáhněte výkon sporáku na minimum, aby omáčka jen zlehka probublávala nechte ji trochu zredukovat po dobu cca 5 minut. Pokud máte pánev, kterou můžete dát do trouby, tak tam vraťte to opečené kuře. Pokud nemáte takovou pánev, tak kuře i omáčku přesuňte do menšího pekáčku. Nechte péct cca 25 -30 minut. Krok 4: Limetkové kuře s koriandrem ihned servírujte s libovolnou přílohou. Použila jsem pečené brambůrky s česnekem a parmezánem. Ale klidně si tento pokrm umím představit s rýží či kouskem kváskového domácího chleba.
Nechte si chutnat

Zveřejněno 16. 4. 2016

Poznámka autorky Madla Novak

Více na www.korenizivota.com

Tento konkrétní recept naleznete zde: www.korenizivota.com/limetkove-kure-s-koriandrem/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLNr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLNr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pravda ovšem je, že ty komentáře tady, odpovědi na různé dotazy, jsou pro mne španělská vesnice :-(

mika59: neroluj, zmáčkni Home (nahoru) End (dolů) nebo Page Up (nahoru), Page Down (dolů) a máš to rychlejší a nebolí tě prstíček, ty klávesy tam určo máš, mrkni.

spagetka: To jo, ale nejdou po sobě, jako šly a musíš hledat :-)

Maso s nasladlou chuti je moje! Recept je krasny, ukladam a zaslouzi bod.

Děkuji za bodík a doufám, že recept bude chutnat :yes: zrovna sepisuji další nasládlou úpravu ryby v tmavém porter pivě se zázvorem:-8 to bylo naprosto geniálně snadné a chutné. Během dne či dvou to bude na blogu ke stažení :-) Přeji krásný víkend :-K chocolate:

Madla Novak: Diky a tesim se:-K. Na kuratko jsem natesena, jen musim k Vietnamcum pro koriandr.

Přidala jsem ti fotku jak vypadá pak písni a já ji smažu :-)

mika59: Díky, díky ;-)

Madla Novak: ;-):-K

Strašně mne mrzí, že hned 2 suroviny nemám a asi nebudu mít. Ta šalvěj, ráda bych si ji koupila, ale co pak s ní? Moc ji nepoužívám, lépe řečeno, nevím, do čeho bych měla. No a jak z udělání mi došla uzená paprika a vím, že dodá jídlu dobrou chuť. Každopádně, tvé jídlo mne moc zaujalo :-8

mika59: jj já vím. Jen jsem vnitřně polemizovala o tom, že asi bude obtížné ananasovou šalvěj tady ve Švédsku sehnat, neb i obyčejný koriandr se zde jen těžko zahradníkům prodává. Takže pochybuji, že taková exotika jako ananasová šalvěj tu bude k sehnání ;-) Ale naděje umírá poslední :-K

Angel 666: Díky, každá rada je super. Takže asi u mne bude mít šalvěj místo :-)

Tématické fráze:
kuře s koriandrem, kuře s limetkou, recepty s koliandrem, recept s koriandrem, limetkove kure, recepty koriandr, kure na koriandru, kuře na másle skoriandrem, recepty s koriandrem, koriandr recepty, kure s korianrem, koriandr kure, bylina koriandrem, recepty s limetkou, kuře s koriadrem, kuře koriandr, recepty se sušeným koriandrem, kureci ctvrtky s koriandrem, kuře z limetkou, kure s linetkou

Suroviny:
kousky kuřecí, cukr hnědý, paprika sušená uzená, máslo, česnek, vývar kuřecí, limetka, koriandr čerstvý, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu