Pražma
Pražma má jako ryba velmi chutné bílé maso a minimum kostí. Hodí se k ní krátká tepelná úprava a maso tak zůstane krásně šťavnaté. Na dochucení stačí jednoduše jen sůl a pepř, po upečení také petrželka a jarní cibulka.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 554 kJ / 132 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,02 g |
| Tuky | 14,70 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 39 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvou pražmu dobře omyjeme a důkladně, je-li to potřeba, vyčistíme břišní dutinu. Rybu následně osušíme. Z obou stran rybu na boku 3x až 4x šikmo nařízneme, dokud nám nůž nenarazí na žeberní kost.
Krok 2: Poté rybu z obou stran pokapeme pár kapkami olivového oleje, který pečlivě vetřeme i do zářezů. Následně rybu vydatně osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet.
Krok 3: Rozpálíme pánev, do které dáme lžíci přepuštěného másla. Jakmile je rozpálená, tak velmi rychle přes sítko poprášíme rybu z obou stran velmi lehce hladkou moukou a vložíme do rozpáleného másla.
Krok 4: Opékáme zprudka postupně z obou stran do zlaté barvy. Opečenou rybu, která je velmi pevné konzistence, při servírování zdobíme jemně sekanou jarní cibulkou a petrželovou natí.
Krok 5: Vhodnou přílohou je buď nic, tedy ryba jen tak jako chuťovka, opečená bylinková bageta nebo chléb focaccia.
Zveřejněno 17. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pražma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODzB
Moje poznámka
Pražma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODzB
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 1 hodinou
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 2 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 13 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové vafle
Merylas před 14 minutami
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 39 minutami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 43 minutami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 56 minutami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 58 minutami
Vepřové na houbách
Darina před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 2 hodinami
Kuřecí čína
mcmiruska před 2 hodinami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 2 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 2 hodinami
Tématické fráze:
pražma recept,
prazma,
prazma recepty,
recept na pražmu,
pražma zlata,
recept pražma,
ryba pražma,
pražma zlatá recept,
jak připravit pražmu,
pražma zlata recepty,
jak udělat pražmu,
příprava prazmy,
recepty na pražmu,
recepty pražma,
pražma na másle,
prazma obecná recepty,
prazma priprava,
pražma ryba,
prazma na grilu,
recept pražma zlatá
Suroviny:
pražma,
olej olivový,
mouka hladká,
ghee,
sůl,
pepř,
cibulka jarní,
nať petrželová
Komentáře (6)