Radouňský flamendr
Pikantní masová směs se zeleninou je dochucená worcesterem, kečupem a křenem. Milovníci ostrých jídel mohou přidat ještě nadrobno nakrájenou feferonku. Flamendra podáváme s rýží, bramborami nebo s krajícem čerstvého chleba.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 666 kJ / 876 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,67 g |
| Tuky | 20,13 g |
| Vláknina | 14,05 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 803 mg |
| Sůl | 2,23 g |
| Sacharidy | 39,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na proužky, osolíme, přidáme pepř, pár kapek oleje, promícháme a necháme chvíli odpočinout.
Krok 2: Mezitím oloupeme cibule a nakrájíme na kolečka, z paprik vykrojíme jadřince a nakrájíme na proužky, lahůdkovou cibulku na kolečka, křen nastrouháme a feferonku nakrájíme na drobno.
Krok 3: Na pánvi zprudka opečeme na rozpáleném oleji maso, pak přidáme nakrájené cibule a dusíme ve vlastní šťávě do doby, než cibule zesklovatí.
Krok 4: Pak dochutíme worcesterem, kečupem, křenem, přidáme trochu vody (ne moc, jen na šťávu, nikoliv omáčku) a dosolíme.
Zveřejněno 27. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Radouňský flamendr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5RkY
Moje poznámka
Radouňský flamendr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5RkY
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 11 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 12 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 14 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 15 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 6 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 10 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 10 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 12 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 12 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 12 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 13 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 13 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 13 hodinami
Tématické fráze:
flamendr z vepřového masa,
flamendr,
veprovy flamendr,
flamendr recept,
vepřový flamendr recept,
recept na flamendr z vepřového masa,
recept na flamendr,
flamendr recepty,
recept flamendr,
letenský flamendr,
recepty flamendr,
pikantní flamendr,
recept na flamendra,
vepřový flamendr recepty,
flamedr,
pravy flamendr,
jidlo flamendr,
vepřoví flamendr,
veprove maso flamendr,
flamendr vepřový
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
cibulka lahůdková,
omáčka worcesterová,
kečup sladký,
křen,
feferonka,
pepř mletý,
olej,
sůl
Komentáře (16)