Suroviny pro 40
40
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 54 241 kJ / 12 964 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 344,80 g | 
| Tuky | 369,80 g | 
| Vláknina | 50,60 g | 
| Cholesterol | 4,19 g | 
| Sodík | 4,07 g | 
| Sůl | 9,15 g | 
| Sacharidy | 2 038,90 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: postup na korpusy v poznámce
postup na krém: svaříme vodu s rozmíchanou moukou na hustou kaši, necháme pod potravinovou folií vychladnout (aby neoschlo), vyšleháme s trochou cukru moučka dohladka, všleháme změklé máslo (používám Creme Bonjour raději než klasické máslo, je do krému jemnější) a cukr dle chuti. Odebereme 1/3 stranou na pomazání boků. Do zbytku všleháme tvaroh.
jeden menší korpus odložíme, poslouží rozdrobený jako hlína v sudech a okolo sudů na tácu Krok 2: Korpusy rozkrojíme podélně na třetiny, promažeme marmeládou, krémem a proložíme jahodami, vrchní koprus potřeme také slabou vrstvou tvaroh.krému, boky začistíme máslovým základním krémem (aby tvarohový nepřišel do styku s marcipánem), necháme do druhého dne proležet. Krok 3: Obložíme boky marcipánovým pruhem- podkladem o cca 2cm vyšší, než je korpus a sestavíme korpusy na sebe na finálním podnosu s vyššími okraji (mně udělal tác manžel na míru lednice - max 38cm hrana). Na podklad přilepíme marcipánová prkna, barvami vystínujeme, přidáme marcipánové pruhy - obruče, které natřeme stříbrnou barvou. Na korpusy dáme jako hlínu část rozdrobeného posledního korpusu, zbytek umístíme na tác (dá se po snědení dortu použít třeba do pohárů, zde má funkci spíš dekorační), zapícháme květy, poupata a listy krokusů a břečťan. Na poslední fotce doplněno i o čokoládové kamínky, dodala jsem na poslední chvíli. Krok 4: Postup na kytky - inspirací je na netu hodně, je to piplačka, každý lístek je vytvarovaný na drátku, po zaschnutí pak postupně svazovány floristickou páskou.
postup na krém: svaříme vodu s rozmíchanou moukou na hustou kaši, necháme pod potravinovou folií vychladnout (aby neoschlo), vyšleháme s trochou cukru moučka dohladka, všleháme změklé máslo (používám Creme Bonjour raději než klasické máslo, je do krému jemnější) a cukr dle chuti. Odebereme 1/3 stranou na pomazání boků. Do zbytku všleháme tvaroh.
jeden menší korpus odložíme, poslouží rozdrobený jako hlína v sudech a okolo sudů na tácu Krok 2: Korpusy rozkrojíme podélně na třetiny, promažeme marmeládou, krémem a proložíme jahodami, vrchní koprus potřeme také slabou vrstvou tvaroh.krému, boky začistíme máslovým základním krémem (aby tvarohový nepřišel do styku s marcipánem), necháme do druhého dne proležet. Krok 3: Obložíme boky marcipánovým pruhem- podkladem o cca 2cm vyšší, než je korpus a sestavíme korpusy na sebe na finálním podnosu s vyššími okraji (mně udělal tác manžel na míru lednice - max 38cm hrana). Na podklad přilepíme marcipánová prkna, barvami vystínujeme, přidáme marcipánové pruhy - obruče, které natřeme stříbrnou barvou. Na korpusy dáme jako hlínu část rozdrobeného posledního korpusu, zbytek umístíme na tác (dá se po snědení dortu použít třeba do pohárů, zde má funkci spíš dekorační), zapícháme květy, poupata a listy krokusů a břečťan. Na poslední fotce doplněno i o čokoládové kamínky, dodala jsem na poslední chvíli. Krok 4: Postup na kytky - inspirací je na netu hodně, je to piplačka, každý lístek je vytvarovaný na drátku, po zaschnutí pak postupně svazovány floristickou páskou.
Zveřejněno 14. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Dort - květinové sudy s krokusy a břečťanem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmAQ
Moje poznámka
					
				
Dort - květinové sudy s krokusy a břečťanem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmAQ
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 23 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 24 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 28 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 58 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							dort sud, 
						
						
							prkna z marcipánu, 
						
						
							sudy na kytky, 
						
						
							sud dort, 
						
						
							dort sud postup, 
						
						
							květiny v sudech, 
						
						
							kytky krokusy, 
						
						
							květinový dort z araňžerské hmoty, 
						
						
							květináče s břečťanem, 
						
						
							dort jako pohár, 
						
						
							květinové lístky na dort, 
						
						
							marcipánový sud, 
						
						
							kytky v sudu, 
						
						
							krem s brectanem, 
						
						
							dort sudy, 
						
						
							marcipánový dort s květinami, 
						
						
							korpus na sud, 
						
						
							dotry sudy, 
						
						
							postup na dort sud, 
						
						
							krokus    z marcipanu postup
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr písek, 
						
						
							olej, 
						
						
							kakao, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vejce, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							olej, 
						
						
							kakao, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							voda, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							rama créme bonjour, 
						
						
							tvaroh měkký, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							jahody čerstvé, 
						
						
							marmeláda pikantní, 
						
						
							cukr, 
						
						
							mléko sušené, 
						
						
							voda, 
						
						
							med, 
						
						
							mandlové aroma, 
						
						
							potravinářské barvivo, 
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (12)