Sirup z černého rybízu
Z bobulí černého rybízu můžeme připravit sirup, po kterém s úlevou sáhneme v parných letních dnech. Sirup příjemně a osvěží a navíc dlouho vydrží, neboť postačí do vody přidat pouze malé množství.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 50 205 kJ / 12 000 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 3 000,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bobuľky čiernych ríbezlí varíme s umytými listami v 3 l vody 20 min.
Krok 2: Precedíme cez látku, pridáme do šťavy cukor, kyselinu citrónovú a varíme 20 min.
Krok 3: Horúcu šťavu zlejeme do fliaš, uzatvoríme a odložíme.
Zveřejněno 7. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sirup z černého rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V1z
Moje poznámka
Sirup z černého rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V1z
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 7 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 21 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 22 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:57:18
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
AndreaRinger před 49 minutami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 54 minutami
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 1 hodinou
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
poirotka před 1 hodinou
Mrkvový salát
poirotka před 1 hodinou
Vepřová pečeně po frankfurtsku
poirotka před 1 hodinou
Jehněčí kotletky v marinádě
[email protected] před 2 hodinami
Domácí veka
KucharkaRenata před 2 hodinami
Patero slaných závinů
ladiksubrt před 2 hodinami
Kanadské kuře
pesinova.k před 3 hodinami
Tématické fráze:
černý rybízový recepty,
šťáva z černého rybízu,
černý rybízový sirup,
sirup z rybízu,
sirup z červeného rybízu,
sirup z rybízu recept,
šťáva z černého rybízu recept,
cerný bez recepty,
sirup z černého bezu,
sirup z černého bezu za studena,
sirup z bobuli černého bezu,
šťáva z rybízu recept,
recepty z rybizu,
rybíz sirup,
černý rybízový recepty sirupy,
černý rybíz štava,
černý rybíz marmeláda,
černý rybízovy sirup recept,
sirup z červeného rybízu recept,
výroba sirupu z rybízu
Suroviny:
rybíz černý,
rybíz černý,
cukr,
kyselina citronová
Komentáře (37)
Děkuji za odpověď.
Mimochodom, neviem, ako pre vás, ale pre mňa je oveľa prijateľnejší blbý recept ako blbý človek.
tejaja:
Sama víte, že toto si ani neprskne, ale tý vaší sekundantce, co je tu za vařečku, to vysvětlovat nebudu
Přijde mi, že pomalu ztrácíte nadhled a glanc… už zde http://www.toprecepty.cz/recept/8010-nakladana-pap... jste byla poněkud nevrlá a tady teď, pokud byste chvilku počkala, tak jste mohla reagovat věcně na mé pokusničení a snad byste primitivně nesklouzla do osobní roviny. Z vaší poslední věty mám dojem, že si myslíte, že si naschvál vybírám vaše recepty. Mýlíte se. Vybírám k odzkoušení blbé (dle subjektivního názoru) recepty. Autoři jsou mi šumafuk…
1. Sirupu po uvaření podle rcp bylo 4,7 litru
2. Zkusmo jsem povařil zvlášť ve vodě jen listí; smrdělo to jako povařené kopřivy, ale v sirupu to cítit není
3. Jednu dávku jsem uvařil bez listí… Nepatrný rozdíl jsem poznal, ale jsem zvědav, zda to při ochutnávce pozná i mančaft
4. Pro mě je objevné to, jak málo černého rybízu (ať s listím, či bez listí) stačí k aromatizaci sirupu. Kdybych nevyzkoušel, neuvěřím…
No, je sezona zavařování..., zkuste si to. Mi vyšlo opravdu o 0,8 litru
Mimochodom, nechcete si liečiť mindráky iným spôsobom ? Vyskúšať neobvyklé kombinácie pri recepte, zvláštny recept, to áno, to rešpektujem,aj ja to robím. Ale vyberať si pravidelne na mušku nejaký recept a ...., to je už fakt choré.
Aha... Neééé.
Ale cosi mi říká, že je to fuk
Tak počkám a znovu změřím.
Uvidíme
Jsem to právě změřil v odměrce
tejaja:
Ale no tááák...
"Niekedy je var silnejší, niekedy slabší."
Těch mnou uvedených téměř 6 litrů sirupu byl kvalifikovaný odhad... No, možná ne dost kvalifikovaný
Ověřím, kolik vody se při mírném varu odvaří opakovaným varem z odvaru,