Bavorské červené zelí od Lemarti
Připravujete nedělní oběd a chcete uvařit výborné přílohové zelí? Vyzkoušejte toto červené barvorské s jablky. Podle chuti jej můžete podlít bílým nebo červeným vínem, což mu dodá výraznost. Pokud ale vaříte pro děti, víno klidně vynechejte.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 999 kJ / 2 151 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,13 g |
| Tuky | 67,33 g |
| Vláknina | 82,20 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 299,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí rozdělíme na listy, které omyjeme a nakrájíme najemno. Cibuli a jablka oloupeme, z jablek vykrojíme jádřinec a nakrájíme na malé kostičky. Jablka dáme stranou. Cibuli nakrájíme najemno.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a restujeme, dokud nemá světle hnědou barvu.
Krok 3: Do cibulového základu vložíme zelí a restujeme asi 2 minuty. Přidáme jablka, bobkový list, hřebíček, sůl, cukr, ocet a 125 ml vody. Necháme dusit doměkka.
Krok 4: Zahustíme lžící hladké mouky se 2 lžícemi vody. Dochutíme solí, cukrem a octem.
Krok 5: Podáváme jako přílohu k pečenému masu a knedlíkům.
Zveřejněno 9. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské červené zelí od Lemarti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/36Kr
Moje poznámka
Bavorské červené zelí od Lemarti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/36Kr
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
červene zelí a pečena kačena,
červené zelí,
recept na červené zelí,
bavorské zelí,
jak zahustit červené zelí,
červené zelí recept,
recepty cervene zeli,
červené zelí příloha,
recept červené zelí,
příloha červené zelí,
červené zelí recepty,
vařené červené zelí,
červené zelí vařené,
recept červene na zelí,
zelí z červené cibule,
červené zelí jako příloha,
červený zelí,
sterilované červené zelí ke kachně,
červené zelí od babičky,
červené zeí
Suroviny:
zelí červené,
cibule,
jablko,
sádlo,
bobkový list,
koření hřebíček,
sůl,
ocet,
voda,
mouka hladká,
voda,
cukr
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
K tomu byl bůček z tohohle receptu: http://www.toprecepty.cz/recept/16496-bucek-peceny... ale bez solamylu...
Pěkně všechny vůně dohromady a pěkně se doplňovaly