Pikantní tofu špízy

Lucasinka Kuchařka:

Bezmasá jídla 7 názorů

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

300 g Tofu natural
1 menší cuketa
Nyní v akci
1 červená paprika
Nyní v akci
8 šalotek
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce tmavé sojové omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce oleje
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme protlak, sojovou omáčku, med, hořčici a olej. Tofu pokrájíme na stejně velké kostičky, přendáme do připravené marinády a necháme alespoň 1 hodinu odležet. Cuketu i papriku omyjeme a pokrájíme na zhruba stejně velké kousky.

  2. Šalotky oloupeme, přepůlíme (jsou-li větší) a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vypneme a necháme zchladnout. Cuketu a papriku dáme postupně na suchou pánev nebo gril dokud nezačnou chytat barvu.

  3. Poté přendáme na talířek a necháme zchladnout. Na špejle napichujeme postupně naložené tofu, cuketu, šalotky a papriku do spotřebování všech surovin.

  4. Zbytkem marinády potřeme špízy a dáme buď na gril nebo do trouby na 220°C asi na 10 minut. Podáváme s nudlemi, rýži nebo pečivem.

Poznámka

www.lucasinka.cz

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní tofu špízy

  • Twiggy Twiggy

    Zase jednou super recept i pro vegany (med nahradím ;-)). Teď už vím, co s dalším balením tofu!

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezký receptík:-p+:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    hmm to může být dobré:-/:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    vseumel: kdyz by to slo na gril, muze se vynechat davani zeleniny na panev. Delala jsem je v troube a chtela jsem, aby mela alespon nejakou barvicku. Preci jen zelenina za 10 minut v troube nezezlátne.

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    katlie: my jsme to zblajzli ve dvou :-8 Vyslo mi to na celkem 8 vetsich jehel.

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Věřím, že je to dobré, ale ten postup se mi zdá na grilování zdlouhavý. Grilování je přece věc, kdy neušpiníme moc kastrólů a pánviček. Je pravda, že se zel. špízy nemám zkušenost. Posílám bodík. :yes:

    Odpovědět

  • katlie katlie

    Hezký recept, pro kolik osob toto množství asi je?:-):-):-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo