Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slávky s rajčaty

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 937 kJ /
941 kcal
Bílkoviny63,50 g
Tuky35,46 g
Vláknina8,08 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 3,73 g
Sůl10,00 g
Sacharidy42,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dobře očistíme a propláchneme slávky od všech nečistot. Nejlépe jdou očistit jemnou drátěnkou. Otevřené slávky vyhodíme. Krok 2: Na jemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na olivovém oleji, pak přidáme také na jemno nakrájený česnek, malou chvilku orestujeme a vhodíme slávky. Zalijeme vínem a přiklopíme. Necháme vařit dokud se slávky neotevřou. Občas zavřeným hrncem trochu zatřeseme. Krok 3: Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Otevřeme hrnec, přidáme rajčata a necháme chvilku redukovat šťávu. Nakonec vmícháme posekanou petrželku. Nesolíme, slávky pustí vlastní slanou šťávu. Pokud jsou slávky neotevřené, odstraníme je. Podáváme s bagetkou, kterou si namáčíme ve výborném sosíku.

Zveřejněno 3. 7. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slávky s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPnQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slávky s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPnQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes: Na mě moc rajčat, málo česneku. To je ale otázka chuti. Výborná inspirace.

Slávky som jedla vo Francúzsku, ale nejako sa mi to nezdalo. Dávali sme si to s domácimi aj v reštaurácii, ale nijako ma to neoslovilo. Boli podávané s citrónovou šťavou aj s omáčkou, ale sami o sebe bez chuti. Jesť sa to samozrejme dá, vyzerá to dobre a človek sa pri tom zabaví, ale pokiaľ človek čaká niečo extra, tak to nie. ;-)

Pěkný receptík:yes:slávky jsem ještě nikdy neochutnala:-8,ale třeba budu mít někdy možnost;-):-p

1974andrea: :yes::yes: Šíkovná, pěkný recept :yes::yes:

Colombo65:Díky Otto, vlastnoručně vylovené ;-)

Tématické fráze:
jak ocistit slavky, slávky v rajcatove omacce, recept slávky na víně s rajčaty, slávky na vine a rajčaty, vařené slávky s rajčaty, slavky na vine s rajčaty, slávky recept, recepty na slávky videa, slavky v oleji recept, recepty slavky v pikantni omáčce, slávky otevřené, recept na slavky v rajcatove omacce, video recepty slavky, otevreny slavky, slávky s rajcaty na víně, slavky na vine z rajcaty, recepty ze slávek středomořských, slavky na rajcatech, slávky na víně video recept, slávky středomořské

Suroviny:
slávky, cibule, česnek, rajče, víno bílé suché, petrželka, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu