Hovězí roštěná
Měkká a dobře okořeněná roštěnka, to je jídlo když ne na sváteční, tak na nedělní stůl. Jakmile se kuchyní rozline vůně cibulového základu a začne se ozývat naklepávání masa, je téměř jasné, že se k obědu bude podávat právě tahle oblíbená klasika.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 715 kJ / 1 127 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 137,34 g |
| Tuky | 42,64 g |
| Vláknina | 10,95 g |
| Cholesterol | 270 mg |
| Sodík | 887 mg |
| Sůl | 1,95 g |
| Sacharidy | 45,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roštěná
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92Nx
Moje poznámka
Hovězí roštěná
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92Nx
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 12 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 23 minutami
Sváteční kakao
Kajkajak před 47 minutami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 1 hodinou
Bramborová pomazánka
Kamuna před 1 hodinou
Sýrová kolečka
zonoro před 3 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 5 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 7 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 7 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 7 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 7 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roštěná,
hovězí roštěnky,
roštěná,
roštěná recept,
hovězí roštěná recept,
roštěnky z hovězího masa,
hovězí roštěná plátky recept,
hovězí roštěná recepty,
hovězí roštěnka,
recept na roštěnou,
roštěná hovězí,
rostenky recept,
rostena z hoveziho,
recepty hovězí maso roštěná,
recept na hovězí roštěnou,
rostenka recept,
recepty hovezi rostenka,
hovězí roštěnky recept,
recept hovězí roštěná,
recept roštěná
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
hořčice plnotučná,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
olej,
mouka hladká,
voda
Komentáře (51)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Pužití masoxu do omáčky je fakt přinejmenším odvážné.
Voda s moukou na zahuštění? K tomu už vůbec nemám co dodat. Co maso lehce obalit v mouce, ta se při restování opeče na jíšku a omáčku zahustí. Díky tomu nebude omáčka světlá jak hořčice. Dále když vidím jak autor na videu zprudka vaří omáčku, tak se divím, že je to poživatelné. Maso se musí dusit pomalu a ne vařit jak vodu na čaj.
Pro ty co zvracej nad použitím masoxu (glutamátu) doporucuji si vyhledat glutaman sodny na Wiki. Zjistíte že kuchyňská sůl je mnohem horší pro zdraví než MSG.
Žiji v Jihovýchodni Asii a zde se přidává toto ochucovadlo skoro do všeho už staletí.
No, to co tu popisujete není Hovězí roštěná, ale uvařená kráva
V komentářích vidět, že pár kuchyněk to neznalo...
Pokud se "záklechtka" (ten příšerný název jsem si nevymyslel) šejkruje jak psáno v rcp, tak se tomu říká poněkud hezčejc: "zátřepka" (to jsem si taky nevymyslel)
A co se dotejká sorty masa..., pročpak asi se hotové jídlo jmenuje "roštěnky" a ne "plečky", nebo "zadnice", he?
Zkuste někdy paralelně (ne v jednom kastrole dvě masa vedle sebe, ale ve dvou kastrolech vedle sebe - v každém jedno maso) porovnat nízký roštěnec a např. zadní. Pokud nepoznáte rozdíl (ve vůni, v chuti, ve struktuře, pak vás lituju...
No, na druhou stranu vám můžu jenom závidět, protože být na tom jako vy, tak mi bude místo masa stačit sójové, či REMA plátky...