Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Císařské řízky

Císařské řízky jsou lehce pikantní verzí klasických řízků. Místo syrového masa se používá uzená krkovice nebo plec, která se před obalením důkladně potře česnekem. Hořčicové těstíčko maso taktéž skvěle dochutí.

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby odležení

20 min (20 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie764 kJ /
183 kcal
Bílkoviny11,23 g
Tuky8,83 g
Vláknina2,95 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 223 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy14,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky uzeného masa potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem a necháme zhruba 30 minut odležet. Krok 2: Vejce rozklepneme do hlubokého talíře, přidáme mouku a hořčici a důkladně promícháme, aby v těstíčku nezůstaly hrudky. Krok 3: Odleželé plátky krkovice obalíme nejprve v těstíčku a následně ve strouhance. Krok 4: V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a řízky v něm z obou stran usmažíme. Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem.

TIP: Nejlepší recepty na řízky

Zveřejněno 31. 5. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept jsem našla ve svých oblíbených Lidových receptech a je od pana Vladimíra Chaloupky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Císařské řízky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zQnr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Císařské řízky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zQnr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (51)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné rýchle jedlo!

To vypadá suprově.....brzy vyzkouším......:-):-)

Tak jsem dneska poprve smazila uzene.Delala jsem z uzene krkovice,s br.kasi a k tomu ledovy salat.Moc jsme si pochutnali.Urcite je budu delat casteji.:-K:yes:

jemmy: děkuji, to se dobře poslouchá :-)

frantiska 10. 6. 2017 08:19
a uz jste pekli uzene to se jen telata pozastavuji nad takovymi recepty kdyz chcou dietu at si daji chrobaky

frantiska: Ano, pekla a je vynikající. Poprvé jsem pečené domácí uzené jedla na Slovensku v jedné restauraci.

Zítra bude k obědu s novými brambory a zeleninovým salátem. Ještě nikdy jsem tento recept neměla, takže to bude premiéra. Uvidíme, zda bude mít úspěch.:-)

Eva: Budu ráda za zpětnou vazbu, ať už bude, nebo nebude chutnat :-)

Eva: Moc děkuji za super foto!!! ;-):yes:

Zoe Poláčková 18. 5. 2017 14:36
...teda pkný hnus...uzené a ještě osmažené...tolikjedů najednou...fuj, to bych do pusy nevzala nikdy...nabito karcinogeny...lidi, nejdív do sebe hážete bez rozmyslu všechno jak do opadkových košů a pak lítáte po doktorech:-((

Zoe Poláčková: Bože můj, tak proč to vůbec čtete. I to pomyšlení + fotka by vám mohlo ublížit :-p

Zoe Poláčková: tak proc to čteš

a to má jako patřit mezi zdravé recepty vhodné ke snížení váhy?:-p

jana: A kde máte napísané, že "to má jako patřit mezi zdravé recepty vhodné ke snížení váhy? ":-D

jana: Taky nikde nevidím, že bych se zmiňovala o dietním receptu :-)

Ivana Jašová 14. 7. 2016 13:06
My děláme klasické řízky z uzeného masa a jsou bezvadný. Dělávala to manželova babička a vždy máme od návštěvy pochvalu.

Dělali jsme už smažený uzený bůček jako klasický řízek - v trojobalu. Super:yes:

Tak to taky vyzkouším brzo.:-K

Luboši, vám taky všechno hned pálí chuťové buňky.... :-p

další prasárna! milion chutí, co zasmradí ústa a navždy spálí chuťové pohárky :no:

Jana Remkova: To už je Lubošův kolorit, psát k receptům že pálí chuťové buňky :-D

Jan Groha 20. 9. 2016 11:50
Luboš: Nepopletl jste si výrazy? Nemáte spálené mozkové buňky? Doma mně vždy říkali, že kdo dokáže o jídle mluvit sprostě, je sám v životě sprosťák. Asi to skutečně platí

Náš páteční oběd:yes::yes: +18

Tak to uvaříme v Hospůdce na statku v Dětmarovicích!!:yes:

holka ze severu::-D:-D:-D:-D:-D:yes:

No, bylo by to brutální :-D Skoro až černý humor :-))

holka ze severu::-D:-D:-D:-D proč?:-))

Ježiš, hlavně, že jste to nepojmenovala Císařské řezy ;-) :-D

Díky všem:-)

Tak to jsem ještě nikdy nejedla, ale co není může být;-)tobě bodík+13

Už jsem několikrát slyšela, jaká je to dobrůtka;-):-) tak zítra:-K

Sem nevěděla, že sou to císařský .Taky to dělám ;-):yes:

Díky moc:-8. Aničko, no, ten sýr mne nenapadl a taky jsem zrovna neměla, ale příííště:-D

obalované uzené masíčko jsme ještě nezkoušeli,ale určitě brzo vyzkoušíme:-pkrásně naservírované,+9:yes:

Hezké :-p:yes:

Ještě, že jsem po obědě :-p:yes:+

Jani máš to moc hezky naservírované:-K+5:yes:Já do těstíčka ještě přidávám nastrouhaný eidam,nebo goudu to je také moc príma bašta:-p:-)

Tématické fráze:
cisarsky rizek, řízky, řízky z uzeného masa, uzené maso jako řízek, císařský vepřový řízek, cisařské brambory, řízek z uzeného masa, císařský kuřecí řízek, císařské řízečky, císařské řízečky, císařský salát, císařský řízek recept, obalováné uzené, jaka mouka na rizky, jaká mouka na obalování řízků, uzené maso obalované jako řízek, mouka na řízky, císařské maso, řízek, řízky bez mouky

Suroviny:
krkovice uzená, česnek, sůl, pepř mletý, vejce, mouka hladká, hořčice francouzská, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu