Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč Jamajka

Lahodný dezert inspirovaný karibskými chutěmi. Spojení kakaového korpusu, nadýchaného krému s rumovým aroma a čokoládovou polevou, vytváří neodolatelnou kombinaci. Tento zákusek potěší každého milovníka chutí s kapkou exotiky.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majkyna

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

malý hluboký plech 40x30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 302 kJ /
7 720 kcal
Bílkoviny112,65 g
Tuky508,60 g
Vláknina45,40 g
Cholesterol 2,28 g
Sodík 827 mg
Sůl2,39 g
Sacharidy650,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko a smetanu přivedeme k varu. Přidáme cukr krupici, krátce povaříme. Přidáme cukr, rumové aroma a kokos. Necháme vychladnout. Krok 2: Troubu zapneme na 170 °C. Krok 3: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a znovu prošleháme. Do této hmoty přidáme sníh z bílků, prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem. Vše opatrně promícháme. Krok 5: Polovinu těsta nalijeme do vymazané formy, dáme vrstvu krému a znovu vrstvu těsta. Krok 6: Pečeme asi 45 minut při 175 °C. Krok 7: Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou.

TIP: Čokoládové řezy - oblíbené recepty

Zveřejněno 30. 3. 2014

Poznámka autorky majkyna

Koláč se peče v malém hlubokém plechu, v pekáčku, nebo jako dort.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč Jamajka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ykQ

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč Jamajka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ykQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lze použít polohrubou mouku. 😊

Koláč je vynikající,dělala jsem ho dvakrát.Na podruhé jsem ho udělala na velký plech a dovolila si přidat foto ;-)

Nepišete jakou mouku polohrubou nebo hladkou...

wow! koláč vyzerá parádne, okamžite sa mi zbehli slinky... mňamka jak vyšitá. Skúsim ho :yes::yes: a už teraz idem pripísať bodík :yes:

recept :polovičně napsán a výtvor :hrůza!

oli:
No, řek bych, že pšeničnou hladkou, páč na Jamajce je nejdostupnější;-)

Není napsáno jakou mouku použít.....Jinak koláč vypadá náramně!

Je pravda, že jsem to s dobou pečení na jedné straně trochu nevychytala, ale měla jsem za to, že jde o recept, ne ani tak o hodnocení obrázku. Kdyby se mi to náhodou zase příště nepovedlo, okrájím to, ať máte klid v duši ;-). Tak či onak velmi chutnal :yes:.

Zlatuše 4. 8. 2016 18:57
majkyna: koláč krásný - jen jakou mouku????

Mlsal, i mě se to zda nedopečené :-//

Koláč vypadá krásně, vyzkouším :-p:yes:

To musí být dobrůtka. Kokosovou chuť miluji:yes:

no to musí být dobrota:yes::-D vyzkouším;-)

Zdá se mi, že koláč je uprostřed nedopečený::-//

Tématické fráze:
dort jamajka, nedopečený koláč, jamajka dort, jakou mouku použit na pečení koláče?, čokoláový krém, levný krém na koláč, jamajka dort recept, levný krém, cokoladovy krem ladi hrusky, čokoládový krém od ládi hrušky, čokoládový krém od ládi hrušky, kakaovy dulkovy kolac s pudinkem, jamajsky kolac - recept, kolače - jakou mouku použít, jakou mouku na koláče, kolač jako dort, moucnik jamajka, jamajka moučníky, ovocný dort jamajka, pečivo jamajka

Suroviny:
máslo, cukr, vejce, mouka polohrubá, kakao, kypřící prášek do pečiva, šlehačka, mléko, krupice, cukr, kokos strouhaný, rumové aroma, poleva čokoládová, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu