Patizon na pivu - s těstovinami
Variace na italské těstoviny, kde je roli cukety přebírá patizon a roli vína pivo. Nezvyklá kombinace zeleniny, hub a piva spolu však krásně ladí a pokrm vás jistě nezklame.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 264 kJ / 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,26 g |
Tuky | 32,17 g |
Vláknina | 14,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 44,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby spaříme v hrnci s horkou vodou. Přivedeme k varu a krátce povaříme.
Krok 2: Patizon očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
Krok 3: Na olivovém oleji opečeme rozmáčknutý stroužek česneku, až začne pěnit. Přidáme kostičky patizonu a opečeme. Podlijeme pivem a dusíme do poloměkka.
Krok 4: Česnek vyjmeme a vyhodíme. Přidáme pokrájená rajčata a později protlak. Za dalších 5 minut i slité houby. Osolíme a opepříme. Dle potřeby opět podléváme pivem.
Krok 5: Na závěr přidáme téměř uvařené těstoviny a také trochu vody z jejich vaření. Směs se jejich škrobem zahustí. Vše spolu důkladně promícháme a servírujeme.
Krok 6: Na talíři dozdobíme petrželkou.
Zveřejněno 29. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizon na pivu - s těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O5yQ
Moje poznámka
Patizon na pivu - s těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O5yQ
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 23 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 24 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 26 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny s patizonem,
patizon recept,
uprava patizonu,
patizon recepty,
patizon,
patizon se žampiony,
vařený patizon,
jak varit patizon,
uprava patisonu,
patizon úprava,
recepty patizon,
recept špagety s patizonem,
špagety s patizonem,
zapečený patizon s těstovinami,
patizon na žampionech,
patison s těstovinou,
patizon se špagety,
patison uprava,
patyzon na pivu,
patison testoviny
Suroviny:
olej olivový,
česnek,
patizon,
rajče,
houby sušené,
protlak rajčatový,
pivo světlé,
petrželka hladkolistá,
sůl,
pepř mletý,
těstoviny
Komentáře (10)