Utopenci od dědy Milana
Různé názvy tohoto oblíbeného jídla se liší, většinou se ale nazývá Sloní žrádlo. Rovněž se upravuje přidáváním různých dalších ingrediencí, např. majonézy, okurek, chilli atd. Každý si ho upravuje dle své chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 516 kJ / 1 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,98 g |
Tuky | 128,41 g |
Vláknina | 29,90 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 8,03 g |
Sůl | 19,30 g |
Sacharidy | 102,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na nálev krátce svaříme v hrnci.
Krok 2: Párky i cibuli pokrájíme na kolečka.
Krok 3: Do dvou sklenic (0,7 l) ukládáme vždy vrstvu párků a prokládáme je vrstvou cibule. Po vrstvách je zaléváme horkým nálevem. Nakonec je zalijeme zbytkem nálevu.
Zveřejněno 28. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopenci od dědy Milana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RwG
Moje poznámka
Utopenci od dědy Milana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RwG
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 7 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 8 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 3 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 5 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 5 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 6 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 6 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 6 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 8 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 9 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 9 hodinami
Tématické fráze:
utopenci s cibulí recept,
jak nalozit utopence,
utopenci recept,
utopenci s hořčicí,
utopenci v hořčici,
jak se delaji utopenci,
dědovi utopenci,
recept na utopence,
utopenci nálev,
utopenci hořčice,
nálev na utopence,
utopenci recept hořčice,
dědovy utopenci,
utopenci recepty,
recept utopenci,
utopenci v octovem nalevu,
dědovy utopence,
utopenci s hořčicí recept,
octový nálev na utopence,
utopenci
Suroviny:
párky,
cibule,
ocet,
voda,
olej,
kečup sladký,
hořčice plnotučná,
omáčka sojová,
Komentáře (11)
Tenhle recept ovšem ihned tisknu a zařazuju, protože už mám hlad.