Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 853 kJ / 2 355 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 139,22 g |
| Tuky | 165,52 g |
| Vláknina | 20,56 g |
| Cholesterol | 584 mg |
| Sodík | 373 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 53,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cejny vykucháme a očistíme. Rozdělíme na porce. Porce co 2 – 3 mm prořízneme – viz foto.
Tímto proříznutím přerušíme drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci, zůstanou jen žebra a páteř. Navíc proříznutí umožní lepší prosolení v masitějších částech ryby.
Porce cejna osolíme, necháme chvíli odležet. Krok 2: Jemně nakrájíme česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Připravíme si rajčata, která spaříme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky.
Porce cejna osušíme a obalíme v hladké mouce.
Obalené porce opečeme z obou stran na oleji. Opečené porce vyjmeme, do zbylého základu přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, pak k cibuli vložíme nakrájené houby a podusíme.
Přidáme víno a ještě krátce podusíme. Před skončením dušení přidáme rajčata, jemně nakrájený česnek, dochutíme mletým pepřem a solí.
Ještě chvíli dusíme. Krok 3: Porce cejna na talíři přelejeme omáčkou, ozdobíme kolečky v horké vodě omytého citronu, můžeme posypat petrželkou nebo cibulovou natí.
Podáváme s vařenými brambory.
Tímto proříznutím přerušíme drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci, zůstanou jen žebra a páteř. Navíc proříznutí umožní lepší prosolení v masitějších částech ryby.
Porce cejna osolíme, necháme chvíli odležet. Krok 2: Jemně nakrájíme česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Připravíme si rajčata, která spaříme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky.
Porce cejna osušíme a obalíme v hladké mouce.
Obalené porce opečeme z obou stran na oleji. Opečené porce vyjmeme, do zbylého základu přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, pak k cibuli vložíme nakrájené houby a podusíme.
Přidáme víno a ještě krátce podusíme. Před skončením dušení přidáme rajčata, jemně nakrájený česnek, dochutíme mletým pepřem a solí.
Ještě chvíli dusíme. Krok 3: Porce cejna na talíři přelejeme omáčkou, ozdobíme kolečky v horké vodě omytého citronu, můžeme posypat petrželkou nebo cibulovou natí.
Podáváme s vařenými brambory.
Zveřejněno 25. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cejn ,,Marengo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogkK
Moje poznámka
Cejn ,,Marengo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogkK
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Burizonové kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 20 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 31 minutami
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 1 hodinou
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 2 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 2 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 7 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 8 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 16 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 17 hodinami
Tématické fráze:
cejn recept,
cejn recepty,
cejn,
recepty z cejna,
recept na cejna,
recept cejn,
recepty na cejna,
recepty cejn,
pomazánka z cejna,
cejni v oleji,
recepty z cejnů,
cejn v oleji,
recept z cejnů,
cejn v kuchyni,
cejn obecný,
cejni recepty,
pomazanka z cejnů,
příprava na cejna,
uzený cejn,
cejn obecný recept
Suroviny:
cejn,
rajče,
houby,
olej,
cibule,
česnek,
víno červené,
mouka hladká,
pepř mletý,
petrželka zelená,
sůl,
citron
Komentáře (3)