Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 853 kJ / 2 355 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,22 g |
Tuky | 165,52 g |
Vláknina | 20,56 g |
Cholesterol | 584 mg |
Sodík | 373 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 53,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cejny vykucháme a očistíme. Rozdělíme na porce. Porce co 2 – 3 mm prořízneme – viz foto.
Tímto proříznutím přerušíme drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci, zůstanou jen žebra a páteř. Navíc proříznutí umožní lepší prosolení v masitějších částech ryby.
Porce cejna osolíme, necháme chvíli odležet. Krok 2: Jemně nakrájíme česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Připravíme si rajčata, která spaříme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky.
Porce cejna osušíme a obalíme v hladké mouce.
Obalené porce opečeme z obou stran na oleji. Opečené porce vyjmeme, do zbylého základu přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, pak k cibuli vložíme nakrájené houby a podusíme.
Přidáme víno a ještě krátce podusíme. Před skončením dušení přidáme rajčata, jemně nakrájený česnek, dochutíme mletým pepřem a solí.
Ještě chvíli dusíme. Krok 3: Porce cejna na talíři přelejeme omáčkou, ozdobíme kolečky v horké vodě omytého citronu, můžeme posypat petrželkou nebo cibulovou natí.
Podáváme s vařenými brambory.
Tímto proříznutím přerušíme drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci, zůstanou jen žebra a páteř. Navíc proříznutí umožní lepší prosolení v masitějších částech ryby.
Porce cejna osolíme, necháme chvíli odležet. Krok 2: Jemně nakrájíme česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Připravíme si rajčata, která spaříme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky.
Porce cejna osušíme a obalíme v hladké mouce.
Obalené porce opečeme z obou stran na oleji. Opečené porce vyjmeme, do zbylého základu přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, pak k cibuli vložíme nakrájené houby a podusíme.
Přidáme víno a ještě krátce podusíme. Před skončením dušení přidáme rajčata, jemně nakrájený česnek, dochutíme mletým pepřem a solí.
Ještě chvíli dusíme. Krok 3: Porce cejna na talíři přelejeme omáčkou, ozdobíme kolečky v horké vodě omytého citronu, můžeme posypat petrželkou nebo cibulovou natí.
Podáváme s vařenými brambory.
Zveřejněno 25. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cejn ,,Marengo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogkK
Moje poznámka
Cejn ,,Marengo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogkK
Nejnovější recepty
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 4 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 4 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 4 hodinami
Pražma na grilu s bylinkami
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný losos s koprem a citronem
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové placičky
Issis před 8 minutami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
motelij před 2 hodinami
Kefírka s kokosovým krémem
LilianaKofronova před 2 hodinami
Čínský okurkový salát
Marcela0123 před 2 hodinami
Tvarohovo-vajíčková pomazánka
Evicka18 před 2 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 3 hodinami
Zeleninová polévka s kapáním
Maestra před 3 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky ovocné
Jerry2 před 4 hodinami
Makronky
zelenapampeliska před 4 hodinami
Hruškový koláč s ořechy, skořicí a drobenkou
vaclavagregrova před 5 hodinami
Tématické fráze:
cejn recept,
cejn recepty,
cejn,
recepty z cejna,
recept na cejna,
recept cejn,
recepty na cejna,
recepty cejn,
pomazánka z cejna,
cejni v oleji,
recepty z cejnů,
cejn v oleji,
recept z cejnů,
cejn v kuchyni,
cejn obecný,
cejni recepty,
pomazanka z cejnů,
příprava na cejna,
uzený cejn,
cejn obecný recept
Suroviny:
cejn,
rajče,
houby,
olej,
cibule,
česnek,
víno červené,
mouka hladká,
pepř mletý,
petrželka zelená,
sůl,
citron
Komentáře (3)