Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 853 kJ / 2 355 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 139,22 g | 
| Tuky | 165,52 g | 
| Vláknina | 20,56 g | 
| Cholesterol | 584 mg | 
| Sodík | 373 mg | 
| Sůl | 0,80 g | 
| Sacharidy | 53,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Cejny vykucháme a očistíme. Rozdělíme na porce. Porce co 2 – 3 mm prořízneme – viz foto.
Tímto proříznutím přerušíme drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci, zůstanou jen žebra a páteř. Navíc proříznutí umožní lepší prosolení v masitějších částech ryby.
Porce cejna osolíme, necháme chvíli odležet. Krok 2: Jemně nakrájíme česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Připravíme si rajčata, která spaříme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky.
Porce cejna osušíme a obalíme v hladké mouce.
Obalené porce opečeme z obou stran na oleji. Opečené porce vyjmeme, do zbylého základu přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, pak k cibuli vložíme nakrájené houby a podusíme.
Přidáme víno a ještě krátce podusíme. Před skončením dušení přidáme rajčata, jemně nakrájený česnek, dochutíme mletým pepřem a solí.
Ještě chvíli dusíme. Krok 3: Porce cejna na talíři přelejeme omáčkou, ozdobíme kolečky v horké vodě omytého citronu, můžeme posypat petrželkou nebo cibulovou natí.
Podáváme s vařenými brambory.
Tímto proříznutím přerušíme drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci, zůstanou jen žebra a páteř. Navíc proříznutí umožní lepší prosolení v masitějších částech ryby.
Porce cejna osolíme, necháme chvíli odležet. Krok 2: Jemně nakrájíme česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Připravíme si rajčata, která spaříme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky.
Porce cejna osušíme a obalíme v hladké mouce.
Obalené porce opečeme z obou stran na oleji. Opečené porce vyjmeme, do zbylého základu přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, pak k cibuli vložíme nakrájené houby a podusíme.
Přidáme víno a ještě krátce podusíme. Před skončením dušení přidáme rajčata, jemně nakrájený česnek, dochutíme mletým pepřem a solí.
Ještě chvíli dusíme. Krok 3: Porce cejna na talíři přelejeme omáčkou, ozdobíme kolečky v horké vodě omytého citronu, můžeme posypat petrželkou nebo cibulovou natí.
Podáváme s vařenými brambory.
Zveřejněno 25. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Cejn ,,Marengo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogkK
Moje poznámka
					
				
Cejn ,,Marengo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogkK
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 8 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 9 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 10 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 11 hodinami
						Tématické fráze:
						
							cejn recept, 
						
						
							cejn recepty, 
						
						
							cejn, 
						
						
							recepty z cejna, 
						
						
							recept na cejna, 
						
						
							recept cejn, 
						
						
							recepty na cejna, 
						
						
							recepty cejn, 
						
						
							pomazánka z cejna, 
						
						
							cejni v oleji, 
						
						
							recepty z cejnů, 
						
						
							cejn v oleji, 
						
						
							recept z cejnů, 
						
						
							cejn v kuchyni, 
						
						
							cejn obecný, 
						
						
							cejni recepty, 
						
						
							pomazanka z cejnů, 
						
						
							příprava na cejna, 
						
						
							uzený cejn, 
						
						
							cejn obecný recept
						
					
						Suroviny:
						
							cejn, 
						
						
							rajče, 
						
						
							houby, 
						
						
							olej, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							petrželka zelená, 
						
						
							sůl, 
						
						
							citron
						
					
	
			
Komentáře (3)