Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 060 kJ / 2 165 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,94 g |
Tuky | 28,39 g |
Vláknina | 74,13 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 438 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 359,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, polovinu nastrouháme na jemném struhadle, polovinu na hrubém struhadle. Vymačkáme z nich v dlaních tekutinu a přendáme do misky. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku, vejce a nakonec mouku. Na pánvi rozehřejeme olej, sběračkou nalijeme těsto, uhladíme ho a bramboráky upečeme z obou stran dozlatova. Tuk necháme odsát na kuchyňském ubrousku.
Krok 2: Na omáčku pokrájíme oloupanou cibuli. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky, zakapeme citronovou šťávou. Vše nasypeme do kastrůlku, zalijeme vínem a vodou. Přivedeme k varu a dusíme pod pokličkou 12-15 minut. Jablka rozšťoucháme, osolíme, opepříme, ochutíme kayenským pepřem a trochou cukru.
Krok 3: Z chilli papričky odstraníme semínka, nakrájíme na tenká kolečka a přidáme do omáčky, kterou zahustíme škrobovou moučkou, rozmíchanou ve 2 lžících vody. Krátce povaříme.
Krok 4: Bramboráky podáváme s jablečnou omáčkou.
Zveřejněno 28. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborák s jablečnou domácí omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RVVL
Moje poznámka
Bramborák s jablečnou domácí omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RVVL
Nejnovější recepty
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 2 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Třeboňské kapří hranolky
Polivkova před 1 minutou
Trdelník...maxi
veverka30 před 53 minutami
Kapustová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Kedlubnová polévka s vejcem
Sylvicka před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
Alenas23 před 2 hodinami
Ředkvičky na smetaně
Carlosss40 před 4 hodinami
Bramboračka č. 3
vakl1 před 4 hodinami
Nejlepší špenát
Danavoldrichova před 4 hodinami
Přílohový salát z opečených brambor
RadkaD. před 5 hodinami
Nakládané vepřové řízky
RadkaD. před 5 hodinami
Tématické fráze:
bramborák vychytávka,
bramborák s jablky,
bramborak s omackou,
jablečnou omáčkou
Suroviny:
brambory,
cibule,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
česnek,
vejce,
mouka hladká,
jablko,
cibule,
chilli paprika čerstvá,
voda,
víno růžové,
pepř cayenský,
cukr,
šťáva citronová,
sůl
Komentáře (5)
Jo a osvědčilo se mi, malá vychytávka, přidat místo mléka pivo. Bramborák je pak křupavější.