Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 269 kJ / 542 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,43 g |
| Tuky | 33,50 g |
| Vláknina | 13,54 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 181 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 28,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule překrojíme podélně a pak napříč nakrájíme na měsíčky. V kastrolu rozehřejeme máslo a restujeme cibuli, aby zesklovatěla. Dáme na chvíli stranou, zakryjeme poklicí. Cibule sama dojde. Tu chvíli si určete, ale stačí 3 minuty.
Krok 2: Vrátíme zpět na vařič, přilijeme víno, promícháme a necháme vařit. Pokud máte k dispozici jen sušený tymián, přidáme ho teď. Osolíme a opepříme. Když se víno mírně vyvaří, zalijeme cibuli kuřecím vývarem a provaříme. Teď je chvilka na čerstvý tymián. Můžete přidat ještě trochu vody, pokud se polévka redukovala víc, než jste čekali. Teplotu zmírníme a vaříme ještě tak 4 až 5 minut. Dochutíme případně ještě solí a pepřem. Po odstavení můžeme zakrýt poklicí.
Krok 3: Plátky toastového chleba vykrojíme (libovolný tvar), osmahneme na oleji a ještě na pánvi je posypeme strouhaným sýrem, pánev zakryjeme a dáme stranou, toasty se sýrem samy dojdou.
Krok 4: Při podávání dáme do polévky na talíři toasty se sýrem, dozdobíme pažitkou.
Zveřejněno 12. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plná cibulačka po francouzsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m94E
Moje poznámka
Plná cibulačka po francouzsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m94E
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 1 hodinou
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 1 hodinou
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 4 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácená jablková roláda
MarieP před 28 minutami
Polévka šup-šup
Loiza před 2 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 2 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
romanka1009 před 2 hodinami
Králík pečený s bůčkem
radekfiala před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
7ivana před 2 hodinami
Míša řezy od maminky
Kratule před 3 hodinami
Vepřové pečené na cibuli
boxerka69 před 3 hodinami
Brokolicová polévka
jiri.petricek76 před 4 hodinami
Tématické fráze:
cibulacka,
fr. cibulacka,
fr cibulacka,
fr.cibulačka,
francouzska cibulacka,
uzená cibulačka,
cibulačka recept,
cibulacka z cervene cibule,
fr. gibulačka,
fr. polevka cibulačka recept,
fr.cibulacka s majoranlou,
fr cibulackaa,
cibulačka po francouzsku,
cibulačka s cervene cibule,
kolac zuzanin,
cibulacka postup
Suroviny:
cibule červená,
cibule,
víno bílé suché,
vývar kuřecí,
máslo,
tymián sušený,
tymián čerstvý,
olej,
sůl,
pepř,
pažitka,
voda,
chléb toustový,
sýr strouhaný
Komentáře (5)
V minulosti v restauracích často vydávali českou cibulačku za francouzskou klasiku