Plecovník
Plátek čerstvého chleba s plátkem voňavého uzeného, to je svačina. A v případě plecovníku to už máme dokonce přichystáno. S oblíbeným těstem na kváskový chléb spojíme uzenou plec, kterou zabalíme dovnitř bochníku a necháme propéct.
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plecovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5pk
Moje poznámka
Plecovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5pk
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 1 hodinou
Nanuky broskvové
Přidáno před 1 hodinou
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 2 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 2 hodinami
Dýně hokaido s kuřecím masem a špenátem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Ostružinový cheesecake
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky
pesmax před 5 minutami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 7 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 32 minutami
Borůvkové knedlíky
zackovam před 56 minutami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 56 minutami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 59 minutami
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 1 hodinou
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 1 hodinou
Meruňkový kompot
babca.mz před 2 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční plecovník,
šoudra recept,
šoudra,
jak upéct chleba,
velikonoční šoudra,
co upéct na velikonoce,
velikonoční pecynek,
pecynek,
recepty šoudra,
plecovnik z kynuteho testa,
plecovník s uzenym,
jak upect chleba v troubě,
jak dlouho kyne těsto,
těsto na plecovníky,
jak dlouho kyne kvásek,
kváskový chleba pečený doma,
chleb plecovnik,
těsto na plecovník,
recept šoudra,
uzené zapečené v chlebu
Suroviny:
chléb,
plec uzená,
sůl
Komentáře (50)
Krásný den, Hansi,
jsem v úžasu...pan Kolibač ještě peče chleba?
Vím, že ten komentář je starý několik let, ale pokud by to byla pravda, prosím, ozvěte se mi...jeho chléb je chutí a vůní mého dětství a mládí a moc bych stála o to, vrátit ji do svého života. Sama dnes peču kváskový chleba a ráda bych se k té nedostižné chuti a vůni alespoň přiblížila.Moc děkuji.
Alena
nase.cajovna@seznam.cz
Šmigrustníci z rodiny chodili jen a jen kvůli něho.
Již po páté jsem letos pekla něco jako tvůj plecovník, ale u nás se tomu říká "Pecynek" , asi odvozeno od pecnu chleba. Ale také jsem slyšela od souseda název "šoudra" (netuším, zda se to tak píše). Tady se do chlebového těsla zapéká jak uzené maso, uzená vepřová rolka , tak i klobásy. Je to výborné, já přidávám i tvrdý sýr (ale musí se dobře zabalit mezi maso, jinak vyteče...) a nemá to chybu. Kdo se bojí těsta, ať si koupí hotovou namíchanou směs a těsto lze vyhníst a vykynout v pekárně chleba, která se nachází už skoro v kdejaké domácnosti. U nás v obecní pekárně dokonce prodávají již vykynuté chlebové těsto na váhu! Skusila jsem to jednou z hecu a peču již každý rok, velmi doporučuji.Dobrou chuť!
Iljus, nebojte se toho, řiďte se srdcem a svými bohatými zkušenostmi a uvidíte, že vás výsledek nezklame.