Béřovický králík
Králičí maso je jemné a dietní. Má téměř všestranné možnosti kuchyňské úpravy. Béřovický králík je naložený do marinády a pak upečený. Je to na našich stránkách velmi oblíbený recept. Není složitý, takže ho zvládne téměř každý.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 292 kJ / 1 982 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 4,80 g | 
| Tuky | 203,67 g | 
| Vláknina | 13,33 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 3,44 g | 
| Sůl | 8,53 g | 
| Sacharidy | 29,48 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Stroužky česneku oloupeme.
	Krok 2: Ze surovin namícháme marinádu, do které naložíme králičí maso, nejméně na 24 hodin.
	Krok 3: Králíka podlijeme trochou vody, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby.
	Krok 4: Pečeme doměkka, zhruba 2 hodiny. Před koncem pečení maso odkryjeme, aby chytilo barvu.
	Krok 5: K takto upečenému králíkovi můžeme jako přílohu dát rýži nebo slijeme výpek, zahustíme smetanou a podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 19. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Béřovický králík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X6YA
Moje poznámka
					
				
Béřovický králík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X6YA
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							nejlepší recepty z králíka, 
						
						
							králík recepty, 
						
						
							nejlepší recept na králíka, 
						
						
							králík, 
						
						
							nejlepší recepty na králíka, 
						
						
							jak nalozit kralika, 
						
						
							recept na králíka, 
						
						
							recepty z králíka, 
						
						
							úprava králíka, 
						
						
							králík naložený v marinádě, 
						
						
							králík recept, 
						
						
							nejlepsi kralik, 
						
						
							recepty na králíka, 
						
						
							králík recepty bezkonkurenční, 
						
						
							úprava králíka - recepty, 
						
						
							beřkovický králík, 
						
						
							recept králík, 
						
						
							recepty na úpravu králíka, 
						
						
							top recepty králík, 
						
						
							recepty králík
						
					
						Suroviny:
						
							maso králičí, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kečup sladký, 
						
						
							hořčice, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (142)
mika59: Holky, moc vám děkuji, i u nás se ve většině případů dělá králík béřovický