Bůčková konzerva s uzenou příchutí
Milovníci masa zbystřete. V pohodlí svého domova, dle podrobného receptu, můžete připravit skvělou bůčkovou konzervu s s uzenou chutí. Namazaná na čerstvém chlebu, v kombinaci s kyselou okurkou, bude chutnat nejlépe.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 42 120 kJ / 10 067 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 467,00 g |
| Tuky | 911,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,52 g |
| Sodík | 1,89 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso umyjeme a zbavíme kůží. Vše umeleme na největší šajbě (můžeme i jemně nakrájet). Meleme střídavě, 1 kus uzeného - 1 kus neuzeného.
Krok 2: Kůže, uzené i neuzené uvaříme spolu asi v půllitru vody.
Krok 3: Když jsou měkké, slijeme vodu a ještě teplé kůže rozmixujeme.
Krok 4: Vlijeme do mletého masa a důkladně zamícháme.
Krok 5: Maso po důkladném promíchání vložíme do sklenic. Ne úplně plné, doplníme asi polévkovou lžíci vody.
Krok 6: Do malých sklenic dáme asi půl rovné lžičky soli, do velké sklenice rovnou lžičku. Pozor, záleží na tom, jak je slaný uzený bůček.
Krok 7: Sklenice uzavřeme a dáme vařit tak, že jsou víčka pod vodou. První den vaříme 1,5 hodiny velmi slabým varem, druhý den stačí jen 1 hodina varu.
Zveřejněno 15. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková konzerva s uzenou příchutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LVLX
Moje poznámka
Bůčková konzerva s uzenou příchutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LVLX
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 3 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 13 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 3 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 3 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 4 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 6 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 6 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 9 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 10 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 10 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 10 hodinami
Tématické fráze:
bůčková pomazánka sterilizace,
presolene uzene maso,
uzená bůčková pomazánka,
uzena vepřová konzerva recept,
recepty z bůčku,
neuzené uzeniny,
bučkovo uzená pomazánka,
domáci luncheon meat,
uzenin z bůčku,
připrava bučku k uzeniny,
koleno konzerva,
jak sterilizovat konzervu,
buckova pomazanka uzená,
recept uzená bůčková pomazánka,
pomazánka ze syrového bucku,
recept na uzenou buckovou pomazanku,
masova konzerva z bůčku,
recept na neuzené uzeniny,
buckova konzerva domaci,
bůčková tlačenka
Suroviny:
bůček vepřový,
bůček,
sůl,
kůže vepřová
Komentáře (24)
Zdraví Vás Milan P.
Milan P.
Jinak máte pravdu s krájením masa. Vypadá to dobře. Také to někdy dělám . Ať nám naše výrobky chutnají !!!
a ešte raz,
Zdraví Vás Milan P.