Suroviny
Porce: cca 50 kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 786 kJ / 4 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,23 g |
Tuky | 43,21 g |
Vláknina | 19,60 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 874,53 g |
Postup přípravy
Těsto vyválíme asi na 3 mm a vykrajujeme kytičky, které pokládáme na pečící papír.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 12 minut. Krok 2: Ve šlehači ušleháme citronovou šťávu s cukrem a horkou vodou do pěny.
Upečené kytičky slepujeme marmeládou, z jedné strany namáčíme do citronové polevy a posypeme cukrářským zdobením
Zveřejněno 25. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčkové kytičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnDA
Moje poznámka
Perníčkové kytičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnDA
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 10 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 14 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 14 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 3 hodinami
Špagety v nivě
Routilka před 5 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 5 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 6 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 7 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 7 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 8 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 8 hodinami
Tématické fráze:
zdobení pernicku kytička,
pernikove kyticky,
koření kytička,
perníčková nápln,
jana kytička,
kytičky z medu,
příprava polevy na kytičky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med,
tuk hera,
vejce,
skořice,
koření do perníku,
prášek do pečiva,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
voda,
šťáva citronová,
zdobení cukrářské
Komentáře (23)