Krůtí maso na šlehačce

Shurra Kuchařka: Shurra

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

500 g krůtích prsou
500 g drobných brambor (nejlépe zámeckých)
400 g mražené baby karotky
340 g kukuřice (konzerva)
250 ml smetany na šlehání
3 lžíce oleje
1 středně velká cibule
1 pomeranč
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte ji v hlubší pánvi na rozpáleném oleji, až zesklovatí. Maso pokrájejte na menší kostky a přidejte do pánve.

  2. Orestujte je tak, aby kostky byly dozlatova opečené ze všech stran. Povolenou mrkev, kukuřici i s nálevem a očištěné a nakrájené brambůrky (na měsíčky) přidejte do pánve k masu.

  3. Z pomeranče vymačkejte šťávu a nalijte do pánve. Pokud se Vám bude zdát, že šťávy je málo, tak můžete zředit omáčku 0,5 hrnkem vody. Přiklopte a nechte dusit do změknutí asi 25 minut.

  4. Poté zalijte směs smetanou a nechte probublat, aby omáčka trochu zhoustla. Osolte, opepřete a stáhněte z plotny.

Poznámka

Recept je z časopisu Gurmet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Krůtí maso na šlehačce

Tématické fráze: krůtí prsa na šlehačce maso na šlehačce top recepty krůtí maso kuřecí směs na šlehačce krůtí prsa ve šlehačce krůtí maso recept krůtí maso na šlehačku kuřecí maso na šlehačce krůtí prsa se šlehačkou krůtí maso a šlehačka krůtí prsa s bramborem na slehacce krutí maso se šlehačkou krůtí prsa šlehačka krůtí šlehačka krůtí maso šlehačka brambor kruti maso slehacka krůtí maso krůtí prsa se šlehačku top recepty krůtí prsa maso krůtí maso s brambory na šlehačce

Zapomněl/a jsem heslo