Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 726 kJ / 1 130 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,47 g |
| Tuky | 6,10 g |
| Vláknina | 24,43 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 232,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou hlavu uvaříme ve vodě se solí a pepřem, maso obereme (část na talíř s chlebem, zbytek přijde pokrájet do polévky).
Krok 2: Zvlášť ve vodě uvaříme kroupy, pak je propláchneme studenou vodou a smícháme s vepřovou krví.
Krok 3: Kroupy s krví vlijeme za stálého míchání do vřící polévky, dobře provaříme, přidáme krájené maso, rozetřený česnek a v dlaních rozemnutou majoránku.
Dosolíme podle chuti a podáváme.
Dosolíme podle chuti a podáváme.
Zveřejněno 10. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Terlouka (černá polévka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XBpV
Moje poznámka
Terlouka (černá polévka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XBpV
Nejnovější recepty
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 1 hodinou
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 8 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 8 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 20 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 1 hodinou
Bílá krémová česnečka
Sahula před 1 hodinou
Dušené hlávkové zelí
Jenn17 před 2 hodinami
Vaječný likér 8x jinak
Gablik před 2 hodinami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Saphena před 2 hodinami
Bramborový salát a kuřecí řízek
Bretik před 5 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
KUKI1 před 6 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
Jarka72 před 7 hodinami
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 7 hodinami
Halibut v bylinkách
brtna před 7 hodinami
Tématické fráze:
krvavá polévka,
polevka z krve,
jak zavařit prdelačku,
jak dlouho varit krvavou polevku,
jak zavařit polévku,
jak varit cernou polivku,
krvavá zabijačková polévka,
černá polévka,
polévka z vepřové krve,
jak dlouho vařit krev,
jak dlouho varit prdelacku,
vepřová krev polévka,
zabijačková polévka krvavá,
krvava polivka,
krvavá polevka z jelítka,
jak uvarit cernou polevku pri zabijení,
jak zavařit černou polevku,
polévka z čerstvé krve,
jak dlouho varit krev vpolevce,
jak zavařit krev do prdelačky
Suroviny:
hlava vepřová,
kroupy ječné,
krev vepřová,
sůl,
pepř,
majoránka,
česnek
Komentáře (11)
Ale i dnes, při jakékoliv příležitosti (vaření kolena, ovaru nebo různých jiných vepřových pochutin) neopomenu následně ve vývaru zavařit prejt nebo jelitka a skvělou napodobeninu oné prdelačky si připravit
Děkuji Ti, Cathleen, za navození atmosféry času minulých
Tahle musela být opravdu povedená, protože nad ní manžel několikrát zopakoval, že už dlouho tak dobrou nejedl. Možná to chce ten vývar z hlavy, možná pomohla i ta čerstvá krev....
O predaji krvi v našich končinách tiež neviem. Z krvavničiek som už experimentálne varila polievku, samozrejme, bez bravčovej hlavy. Veľmi sa mi páči tvoja polievka...
Zabíjačku jsme nedělali už spoustu let, ale občas ve výslužce polívku dostaneme. Manžel si tuhle moc pochvaloval, že už dlouho tak dobrou nejedl (a tím mě samozřejmě potešil)