Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem
Nadýchané věnečky z odpalovaného těsta plněné chutným vanilkovým krémem a posypané moučkovým cukrem chutnají jako z cukrárny. I když se příprava může zdát složitá, není se čeho bát, podle tohoto receptu to určitě zvládnete.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 427 kJ / 6 316 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 125,69 g | 
| Tuky | 360,98 g | 
| Vláknina | 9,00 g | 
| Cholesterol | 3,01 g | 
| Sodík | 1,09 g | 
| Sůl | 2,38 g | 
| Sacharidy | 636,70 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mWVG
Moje poznámka
					
				
Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mWVG
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 56 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							venecky z odpal.testa, 
						
						
							věnečky z odpalovaného těsta, 
						
						
							krem ze zlatého klasu, 
						
						
							odpalovane venceky recept, 
						
						
							krém zlatý klas, 
						
						
							co je to zlaty klas, 
						
						
							odpalované věnečky, 
						
						
							venceky s odpalovaneho cesta, 
						
						
							žloutkové věnečky z odpal.těsta, 
						
						
							věnečky z odpal, 
						
						
							odpalované věnečky s krémem, 
						
						
							věnečky recept, 
						
						
							recept na věnečky z odpalovaného těsta, 
						
						
							věnečky s vanilkovým krémem, 
						
						
							věnečky odpalované, 
						
						
							recept na luxusní věnečky, 
						
						
							zlatý klas s máslem, 
						
						
							recept věnečky, 
						
						
							luxusní věnečky z odpalovaného těsta, 
						
						
							recepty věnečky odpalované
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							voda, 
						
						
							vejce, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mléko, 
						
						
							zlatý klas, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
	
			
	
	
Komentáře (19)
Já zkusil dát do krému Zlatý klas 1x...
No, asi jsem blbě přečetl návod
Já sama používám dva postupy - buď zašlehat změklé máslo rovnou do teplé uvařené kaše a nebo nechat kaši vychladnout a po částech ji přidávat do vyšlehaného másla. Takže si myslím, že Váš postup určitě nebude zbytečný
K Zlatému klasu - nie je to chytanie za slovíčka. Nahradiť sa to dá, ale nie je jedno, či na 700 ml mlieka použijem 2 pudingy alebo 2 Zlaté klasy. Hustota bude rozdielna. Kto používa Zlatý klas, ten to vie, ale väčšina ľudí v Čechách ho možno nepozná, pretože donedávna nebol k dostaniu. Takže práca a suroviny môžu vyjsť nazmar, resp. výsledok nebude taký, aký očakávali. A len tak meszi nami: pečiem desťročia a Zlatý klas sme používali doma, ešte keď som bola malé dieťa, používala ho už moja babička.