Suroviny
Porce: 30/35
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 725 kJ / 3 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,49 g |
Tuky | 233,78 g |
Vláknina | 14,20 g |
Cholesterol | 714 mg |
Sodík | 494 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 400,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukr s vejci šleháme do pěny.
Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva.
Všechny ingredience by měly mít stejnou pokojovou teplotu. Krok 2: Zapneme troubu na 170 stupňů.
Plech vymastíme sádlem a posypeme polohrubou moukou - nebo může být i pečící papír.
Připravené těsto vylijeme na plech a dáme ho péci.
Pečeme asi 25/30 min. Hlídáme, zda je upečené, zkoušíme špejlí. Krok 3: Upečené těsto můžeme posypat práškovým cukrem nebo polít čokoládou, posypat kokosem nebo ořechy. Jak to máte rádi.
Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva.
Všechny ingredience by měly mít stejnou pokojovou teplotu. Krok 2: Zapneme troubu na 170 stupňů.
Plech vymastíme sádlem a posypeme polohrubou moukou - nebo může být i pečící papír.
Připravené těsto vylijeme na plech a dáme ho péci.
Pečeme asi 25/30 min. Hlídáme, zda je upečené, zkoušíme špejlí. Krok 3: Upečené těsto můžeme posypat práškovým cukrem nebo polít čokoládou, posypat kokosem nebo ořechy. Jak to máte rádi.
Zveřejněno 23. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žravá buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKrK
Moje poznámka
Žravá buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKrK
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 13 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 23 minutami
Pečená švestková povidla
janatka před 28 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 36 minutami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 1 hodinou
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 2 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 2 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 15 hodinami
Tématické fráze:
buchta panda,
buchta s vejci,
buchta z marmelády,
žravá bucta,
žravá buchta na plech,
recept na zravou buchtu,
trio zrava buchta,
dobrá a rychlá buchta např perník,
lacina buchta na plech,
recept na buchtu panda,
laciná buchta,
marmeláda buchta,
zravabuchta,
slovenské recepty na buchty,
slovenske buchty recept,
buchta ze staré marnelady,
panda řezy,
buchta marmeláda,
nadýchaná buchta s džemem polita čokoládou,
buchta
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
mléko,
olej,
kakao,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
marmeláda
Komentáře (17)
-moja stará mama na Slovensku pred veľa rokmi ma to naučila tak jak som to napísala.
No čo ,človek sa celý život učí nie?
Ale inak Vám prajem veľa šťastia a samé slniečkom zaliate dni.
S úctivým pozdravom,
milluskaHmhrnciarovapost .cz
Máte pravdu, obecně to platí
Suroviny na štědrovku nechávám přes noc na kuch. lince
Ale např. do křehkých těst strouhám studený, ba i zmrzlý, tuk
Ale např. do chlebíčků (biskupský, ovocný) liji rozpuštěné máslo
Ale např. jsou i tací, kteří do klasického lineckého zapracují povolené (rozpuštěné) máslo a jsou spokojeni s výsledkem...
Děkuji za odpověď