Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 064 kJ / 2 166 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,93 g |
Tuky | 40,00 g |
Vláknina | 21,05 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 380,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté utěrkou ho v míse necháme ais 60-80 minut kynout. Během kynutí můžeme 1-2x promísit. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílů. Z každého uděláme bulku a necháme 5 minut odpočinout. Krok 3: Pak bulky narazíme raznicí, otočíme je vzhůru nohama a tak dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo folií. Krok 4: Téměř vykynuté raženky otočíme zpátky, necháme dokynout, postříkáme vodou a posypeme semínky.
Dáme upéct do dobře vyhřáté trouby (220°C/asi 15-20 minut).
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté utěrkou ho v míse necháme ais 60-80 minut kynout. Během kynutí můžeme 1-2x promísit. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílů. Z každého uděláme bulku a necháme 5 minut odpočinout. Krok 3: Pak bulky narazíme raznicí, otočíme je vzhůru nohama a tak dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo folií. Krok 4: Téměř vykynuté raženky otočíme zpátky, necháme dokynout, postříkáme vodou a posypeme semínky.
Dáme upéct do dobře vyhřáté trouby (220°C/asi 15-20 minut).
Zveřejněno 12. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Raženky (žemličky) s černým pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LmVA
Moje poznámka
Raženky (žemličky) s černým pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LmVA
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 9 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 12 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 15 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 1 hodinou
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 3 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 4 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 6 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 7 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 7 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 8 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 9 hodinami
Tématické fráze:
celozrnné razenky,
skvarkove zemlicky,
zemlicky ke gulasu,
razenky z celozrnne zitne mouky
Suroviny:
voda,
pivo černé,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
pivo černé,
sádlo,
mouka celozrnná žitná,
mouka hladká,
sůl,
Komentáře (4)