Kuře po baskicku
Kuřecí maso se těší veliké oblibě, hlavně díky své šťavnatosti. Zajímavě okořeněná kuřecí stehna po baskicku, pečená s rajčaty a olivami, budou vděčným obědem. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, můžete přidat chilli papričky a pikantní klobásu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 525 kJ / 126 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,92 g |
Tuky | 1,06 g |
Vláknina | 10,44 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 22,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stehna rozdělíme v kloubu, posolíme, posypeme sladkou paprikou a potřeme olejem. Zabalíme do fólie a necháme do druhého dne odležet v lednici. Pokud nemáme čas, necháme takto naložené maso v misce, než připravíme ostatní ingredience. Také to stačí.
Krok 2: Papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky cca 1x1 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na podobně velké kousky, oloupaný česnek na malé kostičky, klobásu na kolečka a olivy rovněž na kolečka (nebo je jen přepulte a nebo i nechte celé). Chilli papričky nasekáme nadrobno.
Krok 3: Do pekáče na dno naskládáme naložená kuřecí stehna. Na ně nasypeme pokrájenou papriku, cibuli, klobásu, chilli papričky, česnek a olivy.
Krok 4: Osolíme, opepříme, přidáme uzenou papriku a rukama lehce promícháme. Vyklepneme plechovku s rajčaty, okořeníme tymiánem a opět lehce promícháme, tentokrát raději lžící. Mícháme tak, aby se nám směs dostala mezi maso a třeba i pod něj, ale aby maso zůstalo stále přikryté.
Krok 5: Namočíme pečicí papír do vody, lehce vyždímeme a jídlo v pekáči s ním zakryjeme. Celý pekáč zakryjeme "poklicí" nebo pokud nemáme, tak alobalem. Dáme do předehřáté trouby na 200°C na 50 minut.
Krok 6: Po 50 minutách máme hotovo. Podáváme s francouzskou bílou bagetou, nebo rýží podle chuti. U nás to máme rádi i s opečenými brambory.
Zveřejněno 13. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře po baskicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAJW
Moje poznámka
Kuře po baskicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAJW
Nejnovější recepty
Švestkový džem
Přidáno před 32 minutami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 4 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 6 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 20 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 20 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moje ledová káva (bez šejkru)
Cipinka před 25 minutami
Uzený losos se špenátem a cibulovou rýží
imzlin@seznam.cz před 56 minutami
Teplý salát ze zelené čočky s filátkem z tresky
TondaJ před 1 hodinou
Dršťková polévka z předvařených drštěk
MichalBorna před 1 hodinou
Čalamáda "Uncle Bens"
JitkaSubertova před 2 hodinami
Překvapivá, smažená drůbeží játra
skrona před 3 hodinami
Lehký salát z ledového salátu
helen.fon@seznam.cz před 5 hodinami
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 13 hodinami
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 13 hodinami
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
kuře po baskicku,
baskické kuře,
pečené kuře po baskicku,
kuře po baskitsku,
kuřecí po baskicku,
baskitske kure,
tescoma s chuti baskicke kure,
baskytské kuře,
kuře po basticku,
kuře po baskytsku,
kure po baskitsku podle pauluse,
kure po baskidsku,
tescoma s chuti cz baskicke kure,
kuře po baskydsku,
kuřecí maso po baskicku,
maso po baskidsku,
baskické kuře tescoma,
kure po baskycku,
kuře po baskicku recept,
kuře po
Suroviny:
stehno kuřecí,
paprika,
rajče,
olivy černé,
cibule,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
klobása pikantní,
paprika sušená sladká,
paprika sušená sladká,
tymián,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (15)
Da se urcite udelat i v troube, ale rozhodne bych nejpreve kure dala opect na panev (tedy s kuzi), bez poklicky a jen s kapkou tuku radne do cervena, pak zalila bilym vinem (ktery mi v tomto receptu chybi), to nechala odparti az pak teprve pridala zeleninu a dopekla v troube.
Olivy v puvodnim receptu si nepamatuji, ale urcite tam nebudou spatne.
Kůži nechat
Kůže je (vedle cholesterolu) výborný zdroj glutinu, který dodá pokrmu plnost (podobné je to s gulášem z kližky)
P.s. - s tím pečícím papírem, to také vyzkouším, dobrý nápad