Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 455 kJ / 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,51 g |
Tuky | 0,78 g |
Vláknina | 6,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 53 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 19,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit vodu na rýži s Vegetou a trochou oleje. Jakmile začne voda vřít, vsypeme do ní rýži. Vaříme 40 minut. Po uvaření přidáme nasekanou petrželku. Sušená či mražená se přidává už na začátku. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a plátečky.
Krok 2: Do woku vložíme máslo a olej, rozehřejeme a přidáme na proužky nakrájenou šalotku. Pak přidáváme po částech ostatní zeleninu podle tvrdosti. Po orestování zakápneme vodou, přidáme koření a dusíme ještě chvíli, než se voda vyvaří.
Krok 3: Vše smícháme, na talíři posypeme strouhaným sýrem. Podáváme se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 19. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kL3
Moje poznámka
Žampionové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kL3
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 16 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 16 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
terezachmelirova057 před 20 minutami
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Kamikadze před 32 minutami
Dýňovo-mrkvová polévka
llMichaelall před 2 hodinami
Buchta s meruňkami
Sasenka před 2 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
Olympus před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka v tatarce
Wikki před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
Alenas23 před 2 hodinami
Drobenková buchta - rychlá
Dycky před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
TondaJ před 3 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 5 hodinami
Tématické fráze:
žampionové rizoto,
rizoto se zampiony,
žampionové rizoto recepty,
žampionove rizoto recept,
rizoto s žampiony,
recept žampionové rizoto,
žampionove recepty,
risoto,
zampionove risoto,
žampionové rizeto,
recept na žampionové rizoto,
žampionový rizoto,
žampionové rizito,
risoto se žampiony,
rizeto se zampiony,
kondrhel,
žampionové rozoto,
rizoto ze žampiony,
zampionove ryzoto,
rizoto žampionové
Suroviny:
rýže lagris,
olej olivový,
máslo,
vegeta,
mrkev,
cibule šalotka,
žampióny,
brukev řepák vodnice,
celer řapíkatý,
kapie,
rajče,
česnek,
petrželka,
koření houbová variace,
pepř mletý,
sůl,
koření na grilovanou zeleninu
Komentáře (18)
M.j. jej dávám takřka celoročně do bílé polévky z uzeného masa
A libeček, ten ochutí každou polévku. I do brambor a rýže ho dávám. Oregáno zase do těstovin . Bazalku k mozarelle a rajským, s balzamico octem, pepřem, olivovým olejem. Když se to pěkně rozleží, je to fakt bašta . Do velikonoční nádivjy zase pažitka, mladé kopřivy a popenec ( říkáme mu Kondrhel) Na druhé straně nemám ráda zelený koriandr, římský kmín muškát.
A když už jsem u kvítků, dosela pěkné je natrhat do rýže květenství pažitky, roztrhat je na jednotlivé kvítky a společně s petrželkou a kouskem másla zamíchat do rýže. Nebo jen ozdobit talíř. Laďka
Jj, máte recht, blbě jsem četl
No, ač palcování nepoužívám, tak tentokrát jsem si pod ten komentář nadělil jeden
Omlouvám se
V postupe je napísané, že pridávame zeleninu po častiach. Čo sa tým myslí? Pridávame jeden druh po druhom alebo časť zo všetkého a neskôr ďalšiu časť všetkej zeleniny?