Žampionové rizoto s jablky

tejaja Kuchařka: tejaja

Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

1,5 hrnku rýže parboiled
250 g žampionů
1 cibule
2 stroužky česneku
1 jablko
½ hrnku jablečného moštu
vývar
2 lžíce citronové šťávy
sůl
bílé koření
1 plátek másla
olej
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na plátky narezané šampiňóny a dusíme 5 minút.

  2. Pridáme ryžu, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a dusíme, kým nie je ryža mäkká.

  3. Na masle opražíme na plátky nakrájané jablko, podlejeme muštom a 5 min podusíme odkryté. Dochutíme citrónovou šťavou.

  4. Do mäkkej ryže vmiešame opatrne jablká.

  5. Na tanieri porcie rizota posypeme čerstvým tymiánom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žampionové rizoto s jablky

Tématické fráze: žampionové rizoto recepty jablkové rizoto jablecne rizoto rizoto s jablkama