Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní nádivkové bábovičky s bylinkami

Klasickou jarní nádivku můžeme připravit i v zapékacích mističkách, poslouží pak jako skvělá svačinka. Voní po uzeném mase, díky bílkovému sněhu je nadýchaná a svěžest a jarní chuť dodají kopřivy, petrželka a medvědí česnek.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 262 kJ /
1 736 kcal
Bílkoviny107,72 g
Tuky62,76 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 4,39 g
Sůl10,32 g
Sacharidy178,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky rozmícháme s mlékem a zalijeme rohlíkové kostičky. Necháme je chvíli nasáknout. Krok 2: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Uzené maso nakrájíme nadrobno, kopřivy spaříme v cedníku vařící vodou, necháme okapat a nasekáme s petrželkou a medvědím česnekem nadrobno. Krok 3: Do navlhčených rohlíků vmícháme maso a bylinky. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a nakonec vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Malé zapékací mističky vymažeme máslem a rozdělíme do nich připravenou směs. Do každé mističky navrch přidáme tenký plátek másla. Krok 5: Pečeme při 180°C asi 20-25 minut. Krok 6: Podáváme teplé i studené. Nádivku můžeme péct i najednou ve větším pekáči.

TIP: Jak upravit kopřivy do nádivky

Zveřejněno 27. 3. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NoqK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NoqK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Príma nápad upéct nádivku v zapékacích mističkách:yes::-K

Dělám nádivku úplně stejně, jen místo mléka dávám většinou vývar z uzeného. Zkoušela jsem i jiné, ale pro nás je takhle nejlepší:-):yes:+

maris: taky si myslím, že tahle je nej ;-)

Tématické fráze:
nej recept jarni nádivka, nadivka do mini báboviček, jarní nádivka 5 rohlíků, jarní nádivka, tvarohovopudinkove knedlíky

Suroviny:
rohlík, vejce, mléko, maso uzené, kopřivy, petrželka, česnek mědvědí, máslo, sůl, pepř mletý, květ muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu