Kopřivová nádivka s mandlemi v miskách

Suroviny

4 vejce
60 g másla
100 g sýru Lučina
6 toustových chlebů
100 ml mléka
50 ml smetany (33%)
2 hrsti nakrájených listů kopřiv
1 hrst nasekané bazalky
2 lžíce posekaných mandlí
1 stroužek česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšleháme změklé máslo se žloutky a Lučinou do pěny. Přidáme na kostičky nakrájený toustový chléb, zalijeme mlékem, smetanou lehce promícháme a necháme odpočinout cca 10 minut.

  2. Pak přidáme pokrájené kopřivy, bazalku, posekané mandle, utřený česnek se solí, ušlehaný sníh z bílků a vše lehce promícháme.

  3. Vzniklou hmotu rozdělíme do zapékacích misek vymazaných máslem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba půl hodiny.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Vaříme krok za krokem

Komentáře k receptu Kopřivová nádivka s mandlemi v miskách

K receptu nejsou žádné komentáře.