Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčkové knedlíky z pohanky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 792 kJ /
1 862 kcal
Bílkoviny59,54 g
Tuky55,75 g
Vláknina31,65 g
Cholesterol 620 mg
Sodík 1,14 g
Sůl2,68 g
Sacharidy264,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Poté odstavíme ze sporáku, přidáme máslo a přikryté necháme 1/2 hodiny odstát. Krok 2: Rohlíky nakrájíme na kostky a opečeme. Do zchladlé pohanky přidáme vejce, mouku, bylinky, cibulku a prášek. Nakonec vmícháme zchladlé rohlíky. Krok 3: Připravíme hrnky a vložíme do nich mikrotenový sáček. Lžíci nabíráme těsto (bude se zdát sypké, ale krásně se spojí) a plníme do 3/4 hrnku. Lžíci těsto přitlačíme, aby tam nebyly mezery. Krok 4: Vaříme v hrnci s vodou, sahající do poloviny hrníčku. Přikryté vaříme asi 25-30 minut. Po uvaření je necháme ještě v hrníčku asi 15-20 minut, pěkně se usadí.

Zveřejněno 28. 4. 2017

Poznámka autorky mika59

Jeden hrníček jsem vytáhla hned a trochu se sypaly. Proto je nechte odstát, budou pěkně pevné. Jsou to knedlíky trochu jiné, pro ty, kdo mají rádi pohanku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWNy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWNy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Švarcová 8. 5. 2017 13:15
:yes::yes: zajímavý recept, určitě zkusím <3

No to je zas nápad! :-O:yes:

Vyzkouším a těším se. Miluji pohanku.:yes::-)

Super :yes:

Tak to je knedlík i pro mě;-):-K

Hezký nápad, pohanku mám moc ráda, tohle příležitostně zkusím:yes:

Tak toto sa mi veľmi páči. :yes:;-)

Tématické fráze:
pohanka recepty, recepty z pohanky, knedliky z pohanky, knedlík s pohankou, hrníčkové knedlíky, hrnickovy knedlik domaci pekarna, rohlíky z kypřícího prášku, pohankove hrnkove knedlíky, hrníčkový kynutý knedlík z kypřícího prášku, bezlepkový knedlík z pohanky, recept na knedlík z pohanky, bezlepkové hrníčkové knedlíky, bezlepkové knedlíky z pohanky, švestkové pohankové knedlíky recept, knedlíky s pohankou, knedlíky s pohankou, pohanka v mikrovlnce, kynute knedliky s pohankou, knedlíky s pohanky, pohankova mouka a hrnickove knedlíky

Suroviny:
pohanka, voda, vejce, rohlík, máslo, mouka polohrubá, petrželka, libeček, cibulka jarní, kypřící prášek, sůl, rohlík

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu