Imambald

Suroviny 4 porce

1 kg lilku
4 rajčata
2 dcl olivového oleje
paličku česneku
špetku pepře
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Lilky umyjte, můžete je oloupat (ale není to nutné), nakrájejte je na větší kostky a ty ponořte na 15 minut do studené osolené vody.

  2. Pak je vyndejte, osušte a asi 5 minut je smažte na olivovém oleji. Když jsou lilky zlaté, vytáhněte je z oleje a odložte na chvíli stranou.

  3. Pak do téhož oleje nasypte ideálně velmi masitá jižní rajčata, která se dají nastrouhat nahrubo. Jinak prostě pokrájejte naše česká rajčata, přidejte nasekaný česnek, pepř, sůl. Vše podlijte asi 1 cm horkou vodou.

  4. Když se směs začne vařit, přidejte lilek. Jen pozor, zeleninu nemíchejte! Maximálně ji můžete lehce protřepat. Směs vařte tak dlouho, až se veškerá šťáva úplně vypaří.

  5. Hotové jídlo odstavte, nechte vychladnout a před podáváním přimíchejte pořádnou hrst zelené petrželky.

  6. V originále se to jí studené s chlebem a je to náramná dobrota!“

Poznámka od kuchařky

Udajně turecký recept - čerpala jsem z tohoto zdroje - http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/sou...

Lilek jsem oloupala a jako přílohu jsem zvolila vařenou rýži.

Komentáře k receptu Imambald

Tématické fráze: lilek imambald turecký imambald prozeny recepty/lilek immambald immambald lilek recepty imambald brownies originál recept turecky imambaild imambald na 4 porce jimambald imambald lilek rajče lilek turecky recept turecký lilek imambald cesky recepty lilek imambald turecky imambalt