Hrníčkové knedlíky - bezlepkové, nadýchané

Přílohy Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Přílohy Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Suroviny 4 porce

Těsto:
100 g mouky Jizerka
100 g mouky pohankové
200 g mléka
1 špetka cukru
2 špetky soli
0,5 kostky kvasnic
0,5 housky bezlepkové (nebo 2 hrsti burizonů)
1 vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka se špetkou cukru.
    Vzejité vylijeme do mouky se solí a vyjíčkem, vypracujeme řidší těsto, zapracujeme na malé kostičky nakrájenou housku.

  2. Vymažeme 4 hrníčky hojně sádlem. Do nich dáme lžící těsto a necháme 40 minut na teple kynout.

  3. Do kastrolu dáme na dno vody, pařák a na něj hrníčky s těstem. Vaříme pomalu asi 20-25 minut (zkuste špejlí).

  4. Hotové opatrně vyklopíme, pomůžeme si po obvodu nožem, jde to dobře. Nakrájíme na plátky.
    Já dala do 3 hrnků, ale lepší do 4, budou 4 porce akorát.

Poznámka od kuchařky

Bezlepkáři ocení, jsou dobré a vždy se povedou....dobrou chuť !

Komentáře k receptu Hrníčkové knedlíky - bezlepkové, nadýchané

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bezlepkový knedlík recept jizerka bezlepkovy knedlíky bezlapkove knedliky z mouky jizerka bezlepkové hrnkové knedlíky bezlepkový knedlík bezlepkové kvasnice bezlepkový hrnečkový knedlík bezlepkový hrníčkový bramborové knedlíky hrníćkové knedle bezlepkove.hrnickove.knedliky bezlepkové knedlíky rohlikove knedlíky nadýchané bezlepkový houskový knedlík recept z mouky jizerky hrnkové bezlepkové knedlíky bezlepkovy knedlik bez vajicka pohankove hrnickove knedliky recept na bezlepkové knedlíky bezlebkoví hrníčkový knrdlík jizerka recepty knedlík bezlepkové knedle jizerka