Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 099 kJ / 3 370 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,40 g |
| Tuky | 107,80 g |
| Vláknina | 24,00 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 529 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 509,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky s polovinou cukru ušleháme zvlášť, ušleháme žloutky s vodou a zbytkem cukru, opatrně stěrkou smícháme dohromady, přidáme prosátou mouku a zlehka ji vmícháme. Dáme do oválné formy (s pečícím papírem) a do předehřáté trouby na 175°C. Pečeme cca 40 minut (zkusíme špejlí). Korpus necháme vychladnout na mřížce.
Krok 2: Krém:
Ušleháme šlehačky. Umícháme mascarpone s cukrem a nakonec přimícháme šlehačku. Krok 3: Ganache:
Šlehačku dáme do kastrůlku vařit (nechá se jen přejít varem) a přelijeme s ní čokoládu v misce. Necháme v klidu rozpouštět a asi po 15 minutách umícháme vařečkou do hustého krému. Krok 4: Korpus 2x prořízneme napříč, uděláme mantinely z ganache (abychom zabránili rozmočení marcipánu krémem) a naneseme mascarpone krém. Nahoru jej posázíme malinami a přiklopíme dalším korpusem. Celý dort před potažením obmažeme ganache a potáhneme marcipánem, který pak ozdobíme silikonovou formou (košík) nebo můžeme i vyplétat. Krok 5: Já jsem barvila technikou airbrush, květy jsou drátkované, jedlé z fondantu. Ale fantazii se meze nekladou
Recept je na velikost střední formy (já dělala dvojnásobky do velké formy)
Ušleháme šlehačky. Umícháme mascarpone s cukrem a nakonec přimícháme šlehačku. Krok 3: Ganache:
Šlehačku dáme do kastrůlku vařit (nechá se jen přejít varem) a přelijeme s ní čokoládu v misce. Necháme v klidu rozpouštět a asi po 15 minutách umícháme vařečkou do hustého krému. Krok 4: Korpus 2x prořízneme napříč, uděláme mantinely z ganache (abychom zabránili rozmočení marcipánu krémem) a naneseme mascarpone krém. Nahoru jej posázíme malinami a přiklopíme dalším korpusem. Celý dort před potažením obmažeme ganache a potáhneme marcipánem, který pak ozdobíme silikonovou formou (košík) nebo můžeme i vyplétat. Krok 5: Já jsem barvila technikou airbrush, květy jsou drátkované, jedlé z fondantu. Ale fantazii se meze nekladou
Recept je na velikost střední formy (já dělala dvojnásobky do velké formy)
Zveřejněno 28. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květinový koš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKzk
Moje poznámka
Květinový koš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKzk
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 21 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dortová lízátka
ToQua před 8 minutami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
Leni1970 před 9 minutami
Krkovice na medu a hořčici
michaelatomastikova999 před 42 minutami
Vepřová plec na kmíně
AndreaRinger před 52 minutami
Tvarohová štola
Ba30@ před 1 hodinou
Fazolky na smetaně
ivakom před 2 hodinami
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 3 hodinami
Moje domácí tlačenka
bartonik před 3 hodinami
Piškotový korpus
Michal19 před 5 hodinami
Masová paštika
Nanina před 6 hodinami
Tématické fráze:
dort košík s květinami postup,
květinový koš,
dort květinový koš,
dort kos,
dort ve tvaru koše,
dort květinový košík,
dort jako koš,
dorty ve tvaru kose,
dort koš s květinami,
dort ve rvaru kose,
mascarpone krem mantinely,
dort ve rvaru květiny,
dort kos s kvetinama,
jedly květinový koš,
dort koš z mascarpone,
marcipánový dort květinový košík,
kvetinovy kos ve tvaru srdce,
krém na dorty květiny,
postup na košík z krému,
dort košík krémový postup
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr krupice,
voda,
mascarpone,
šlehačka,
cukr,
maliny,
čokoláda hořká,
šlehačka 33%,
marcipán,
Komentáře (12)
Musím z mléčné hmoty, kupované nikdo nechce. V nejhorším nastrouhám a posypu koláč.
Prozradíš prosím, jak děláš hrníčky?